Hoe is het nu met Koen de Man?

De afgelopen jaren hebben wij u meegenomen in een aantal succesverhalen van cliënten. Het lijkt ons leuk om de komende nieuwsbrieven te vertellen hoe het na de interviews verder is gegaan met deze personen.

We starten deze reeks met Koen Man. Koen heeft een interview gegeven in 2015. Nu 4 jaar verder, willen wij u graag meenemen in het verhaal van Koen.

De nu 45-jarige Koen verloor na een reorganisatie in 2014 zijn baan. Na diverse sollicitaties te hebben verricht, was hij genoodzaakt een uitkering aan te vragen. Direct nadat zijn uitkering is gestart, is hij begonnen met een werkstage bij WerkSaam. Tijdens deze stage viel zijn oog op een vacature voor medewerker planning& control bij WerkSaam. Omdat deze vacature goed aansloot op zijn werkervaring, solliciteerde hij met als resultaat een baan! 

Afgelopen vier jaar

“Na het aanvragen van de uitkering heb ik vijf maanden een werkstage gevolgd bij de afdeling verpakken. In eerste instantie had ik mijn twijfels of dit wel zinvol was, waarom zou ik moeten inpakken? Ik kan nu uit eigen ervaring zeggen dat een werkstage zeker zinvol en leerzaam is. Het kan je helpen bij het vinden van een geschikte baan. Het traject, maar ook zeker mijn positieve werkhouding en inzet hebben gemaakt dat ik een nieuwe kans kreeg. Bij WerkSaam kwam namelijk een vacature vrij op de afdeling Planning & Control. Hier heb ik op gesolliciteerd en werd aangenomen. Ik was hier super blij mee, omdat ik dan geen uitkering meer nodig had. Ik heb leuke collega’s leren kennen en heb diverse cursussen kunnen volgen.

Na deze mooie tijd, ben ik nu per 1 oktober 2018 uit dienst bij WerkSaam. Ik ben namelijk begonnen als adviseur Planning & Control bij de gemeente Amsterdam. Dit is voor mij een mooie kans en nieuwe uitdaging”.

Boodschap van Koen

“Het is belangrijk om een goed contact en band te hebben met je coach, zodat er een goede match kan worden gemaakt met vacatures of trajecten. Weet dat je met een positieve instelling veel kan bereiken. Pak alle kansen met beide handen aan en geef nooit op! Blijf in jezelf investeren!”

KOen