Maritsa is nu gezinscoach en counselor

Meestal beëindigen mensen hun uitkering, omdat ze een baan vinden. En daarvoor loon ontvangen. Bij Maritsa Vaarnold ging het anders. Zij is gestart als zelfstandig coach en runt nu VANODOE coaching & counseling.

Maritsa: “In september 2016 klopte ik bij WerkSaam aan voor hulp. Ik was net 3 maanden terug in Nederland na een remigratie van 3 jaar. Ik ben heel prettig ontvangen en de begeleiding was warm en vriendelijk. Tijdens het kennismakingsgesprek met mijn coach kwam al snel naar voren dat ik meer uitdaging nodig had, dan het aanbod aan werk binnen WerkSaam. Ik kon meteen de Sollicitatietraining volgen. Tijdens deze training werd me geadviseerd om in gesprek te gaan met iemand van Startwijzer om zo mijn horizon verder te verbreden. Ik kon per direct starten met de ondernemerstraining. Het was een drukke, zware, maar ook uitdagende periode. Door een lastige persoonlijke situatie had ik nog geen recht op een financiële vergoeding van WerkSaam. Maar ik moest wel huur, zorgpremie, de telefoonrekening en de energienota betalen. Ik lag in scheiding, volgde de opleiding Post-HBO Gezinscoach/counselor en liep stage om de leerstof in praktijk te brengen. Toch waren dit voor mij geen redenen om op te geven.

Ik behaalde vervolgens mijn ondernemerscertificaat, schreef mijn bedrijf in bij de KvK, behaalde het certificaat voor ‘trainer Overstijg huiselijk Geweld en Seksueel misbruik’ en kreeg mijn diploma Post-HBO Gezinscoach/counselor. Tot slot rond ik binnenkort de training ‘Zelfleiderschap en Publieksprekersopleiding’ af. Je leven in eigen hand nemen is mijn motto. Vanuit WerkSaam kreeg ik veel meer ruimte dan ik van te voren had gedacht. Daardoor heb ik mijn eigen bedrijf kunnen opzetten. De begeleiding was heel professioneel. Aan de mensen die heel graag willen werken, maar bij wie het nog niet gelukt is, wil ik zeggen en meegegeven: Durf om hulp te vragen.
Geef na 1 keer bij een tegenslag niet op. Focus op de positieve dingen in het leven. Weet dat je veel en veel meer kan dan je zelf heb ontdekt. Maar bovenal geloof in je zelf. Je bent uniek en er is maar 1 exemplaar van jou”.

Maritsa