Maritsa start haar eigen onderneming

"Je bent verantwoordelijk voor je eigen succes"

"In juni 2016 keerde ik terug uit Suriname. Ik was daarheen gegaan om een eigen pedagogisch en opvoedkundig bureau op te zetten. Maar de crisis sloeg toe. Ik had weinig andere keuze dan weer naar Nederland te gaan, met niets meer dan een koffer met spullen. Maar stilzitten is niets voor mij. Ik wilde snel aan de slag. Zo kwam ik bij WerkSaam Westfriesland terecht.

Meer in mijn mars

De eerste dag kwam ik met een glimlach binnen. Iedereen keek me raar aan. Na 3 dagen vroeg ik een gesprek aan met mijn werkcoach. Ik wilde graag mijn kennis en ervaring inzetten. Ik mocht me meteen inschrijven voor allerlei trainingen. Maar hoe verder? De trainer zei: 'We kunnen je helpen, maar je bent zelf verantwoordelijk.' Hij hielp me met mijn inschrijving bij Startwijzer. In combinatie met steun vanuit WerkSaam heb ik nu mijn ondernemingsplan afgerond!


Aansluiting vinden

Ik heb een Afro-Surinaamse achtergrond en ik woon al jaren in Nederland. Ik kan een brug vormen tussen de Afro-Surinaamse cultuur en de Nederlandse. De Surinamer denkt, praat en handelt vanuit emotie. De Nederlandse cultuur is meer rationeel en zakelijk. Dit botst. Ik kan ouders en hun kinderen met een Afro-Surinaamse achtergrond helpen aansluiting te vinden. Op school en bij de hulpverlening, zoals maatschappelijk werk of de GGZ. Ik weet zéker dat het me lukt."

 

Maritsa