Tandarts

Ramzi Romi is in 2012 zijn geboorteland Irak ontvlucht en in Nederland terecht gekomen. In Irak was hij jarenlang tandarts. Een vak dat je in principe overal kunt uitoefenen. Maar dat gaat niet vanzelf en heeft veel tijd nodig.

Na 3 jaar hard leren, kan Ramzi weer zijn vak beoefenen. En heeft hij een baan gevonden bij een tandartspraktijk in Amsterdam.

“Toen ik in Nederland kwam, moest ik eerst de Nederlandse taal leren en het staatsexamen NT2 programma II halen. Daarna heb ik een test procedure doorlopen. Deze procedure is bedoeld voor buitenlandse tandartsen en bestaat uit een algemene kennis en vaardighedentoets en een beroepsinhoudelijke toets. Na het behalen van deze toetsen kon ik weer als tandarts werken met een erkend diploma. WerkSaam heeft mij hierbij ondersteund. Mijn arbeidscoach heeft voor mij meerdere keren naar een stageplek gezocht en verder heb ik deel genomen aan de bemiddelingsgroepen.
Deze biedt ondersteuning bij sollicitaties, het oefenen van je presentaties en het nakijken van de cv’s. Ik had daar veel profijt van. Ik heb de begeleiding van mijn coach als goed ervaren en ik kon met al mijn vragen terecht bij WerkSaam.”