Van de platen naar de planten

Drees van den Brink begon zijn loopbaan als platenperser bij de interne drukkerij van Sony. Platenhoezen, cassettebandjes en cd’s voor de Playstation: hij heeft alle ontwikkelingen in het bedrijf meegemaakt.

In de 33 jaar dat hij bij Sony werkte, was hij onder andere leidinggevende van de magazijnmedewerkers. Toen zijn werk hier ophield kreeg hij tijdelijk een WW-uitkering. Via zijn coach kwam hij in het magazijn van Action terecht. Daar viel zijn harde werken en goede werkhouding op: na 8 maanden kon hij aan de slag bij tomatenkweker Combivliet in Middenmeer. Daar verzorgt hij zieke planten. En begeleidt hij, als voorman, de groep medewerkers die eerst met behoud van uitkering start en na één maand een arbeidscontract krijgt aangeboden.

Drees: “Mijn werkcoach hielp me aan een baan bij Action. Ik begon met karton snijden. Al na twee weken kreeg ik een contract aangeboden en maakte ik promotie naar de schoonmaakploeg. Ik heb er een mooie tijd gehad. Er gebeurde van alles. Zoals die keer dat er een palet met witte latex omviel. Alles zat onder; de heftruckchauffeur, de stellingen, de vloer. Het kostte ons een dag om alles weer schoon te krijgen.”

Na 8 maanden kon Drees de overstap naar Combivliet maken. “Ik begon hier als bladsnijder en inmiddels ben ik ook hier weer doorgestroomd naar een nieuwe functie. Ik ben van de categorie ‘geen eisen stellen en gewoon doorgaan’. Dat heeft me toch weer goed op weg geholpen.”

Drees