Arbeidsgroei en Arbeidsfit

Afhankelijk van uw situatie doorlopen we met u een Arbeidsgroei- of Arbeidsfit-traject. Het doel hiervan is om uw afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen en de kans op het vinden van werk te vergroten. Onze ervaring leert dat dit – mede afhankelijk van uw eigen inzet – behoorlijk kansrijk kan zijn. In de eerste 6 maanden dat WerkSaam bestaat hebben we al vele werkzoekenden via een werkervaringsplek naar een betaalde baan kunnen begeleiden.

Arbeidsgroei

Bij een Arbeidsgroei-traject gaan we er vanuit dat u nog een aantal stappen moet maken voordat u bij een reguliere werkgever aan de slag kunt. Uw werkervaringsplek, veelal bij het Leer-werkbedrijf van WerkSaam, zorgt ervoor dat u uiteindelijk weer aan het werk kunt. Samen met uw ontwikkelcoach bekijkt u wat er nodig is om u verder te ontwikkelen en welke belemmeringen nog weggenomen moeten worden. Dit gebeurt onder andere met een assessment; dit is een test om uw kennisniveau en talenten te ontdekken.

Arbeidsfit

Een Arbeidsfit-traject zorgt ervoor dat u letterlijk fit blijft voor de arbeidsmarkt, zodat u elk moment kunt uitstromen naar een betaalde baan. Indien nodig helpen we u met uw CV en geven we u tips voor het zelfstandig vinden van werk. Aan het einde van uw werkperiode krijgt u, als het wenselijk is voor uw volgende stap naar werk, een assessment.

Om de werkervaringsplaats goed te laten slagen, hebben we een aantal uitgangspunten vastgesteld. Hiermee bootsen we zoveel mogelijk een echte werksituatie na en bent u dus beter voorbereid op een echte baan.

Uitgelicht