Weer aan de slag door Arbeidsgroei of Arbeidsfit

WerkSaam geeft mensen graag de kans om zich met een werkervaringsplaats verder te ontwikkelen naar het vinden van een betaalde baan. Dit is een traject met behoud van uitkering. Vaak gaat het om een werkervaringsplaats bij het Leer-werkbedrijf van WerkSaam maar iemand kan ook op een andere afdeling worden geplaatst. WerkSaam heeft al vele werkzoekenden via een werkervaringsplek naar een betaalde baan kunnen begeleiden.

De werkervaringsplaats kunt u bij het leer-werkbedrijf van WerkSaam zelf doorlopen of bij een andere werkgever. Hier doet u, in een periode van 3 tot maximaal 6 maanden, werkervaring op, heeft u weer collega’s en een vast dagritme. Ondertussen wordt u begeleid door uw eigen coach en krijgt u de mogelijkheid tot het volgen van een praktische, complete sollicitatietraining. Samen met uw coach bekijken jullie wat u kunt en wat er mogelijk verder te ontwikkelen is. Doordat we u in een echte werksituatie zien, weten we beter wat uw talenten en wensen zijn en kunnen we samen op zoek naar de juiste baan.

Ervaringsverhalen

Om u een idee van te geven van hoe dit in zijn werk gaat en wat dit kan betekenen, leest u in het kort het verhaal van twee medewerkers die via een werkervaringsplaats, een betaalde baan hebben gekregen bij WerkSaam. 

’In 2009 raakte ik mijn baan als helpdesk support medewerker kwijt. Omdat mijn partner toen werk had, hebben we vier jaar kunnen leven van zijn inkomen. Gedurende die periode heb ik wel altijd gesolliciteerd, maar helaas niet een betaalde baan gevonden. Na vier jaar raakte mijn partner zijn baan helaas kwijt.' Interview met Mariska Huissen (36 jaar), applicatiebeheerder bij WerkSaam Westfriesland. Lees verder.

‘Ik ben afgestudeerd als bedrijfseconoom. Door een reorganisatie raakte ik mijn baan kwijt als financial controller. Mede door de economische crisis was het lastig om weer een baan te vinden als financial controller. Ik kreeg vanaf april 2014 een bijstandsuitkering. In november 2014 kon ik via een Leer-werkplek aan de slag bij WerkSaam. Interview met Koen Man (42 jaar), medewerker interne controle bij WerkSaam Westfriesland. Lees verder.