Werkstage

WerkSaam geeft mensen graag de kans om zich met een werkstage verder te ontwikkelen naar het vinden van een betaalde baan.

Dit is een werkstage die u doet tijdens uw uitkering. Vaak gaat het om een werkstage bij het Leer-werkbedrijf van WerkSaam, maar dit kan ook op een andere afdeling zijn. WerkSaam heeft al veel werkzoekenden via een werkstage naar een betaalde baan kunnen begeleiden. 

De werkstage duurt 3 tot maximaal 6 maanden. U doet in deze periode werkervaring op, u heeft weer collega's en een vast dagritme. Ondertussen wordt u begeleid door uw eigen coach en krijgt u de mogelijkheid tot het volgen van een praktische, complete sollicitatietraining. Samen met uw coach bekijkt u wat u kunt en wat er mogelijk verder te ontwikkelen is. Doordat wij u in een echte werksituatie zien, weten we beter wat uw talenten en wensen zijn en kunnen we samen op zoek naar de juiste baan.

Om u een idee te geven van hoe dit ijn zijn werk gaat en wat dit kan betekenen, kunt u hieronder het verhaal van twee medewerkers lezen die, via een werkstage, een betaalde baan bij WerkSaam hebben gekregen. 

"In 2009 raakte ik mijn baan als helpdesk support medewerker kwijt. Omdat mijn partner toen werk had, hebben we vier jaar kunnen leven van zijn inkomen. Gedurende die periode heb ik wel alijd gesolliciteerd, maar helaas geen betaalde baan gevonden. Na vier jaar raakte mijn partner zijn baan helaas kwijt". Interview met Mariska Huissen (36 jaar), applicatiebeheerder bij WerkSaam Westfriesland. Lees hier verder. 

"Ik ben afgestudeerd als bedrijfseconoom. Door een reorganisatie raakte ik mijn baan kwijt als financial controller. Mede door de economische crisis was het lastig om weer een baan te vinden als financial controller. Ik kreeg vanaf april 2014 een bijstandsuitkering. In november 2014 kon ik via een Leer-werkplek aan de slag bij WerkSaam". Interview met Koen de Man (42 jaar) medewerker interne controle bij WerkSaam Westfriesland. Lees hier verder.

Interesse?

Vraag uw coach naar de mogelijkheden.