Mutatieformulier

Wijzigingen

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Toelichting

Via het mutatieformulier geeft u wijzigingen door die van invloed (kunnen) zijn op uw recht op uitkering. Dit geldt voor wijzigingen van uzelf, uw partner of om medebewoners. 

U moet wijzigingen uiterlijk binnen 5 werkdagen na ontstaan van de wijziging doorgeven via dit formulier en altijd voorzien van een bewijsstuk.

Let op! Wanneer u de wijzigingen niet doorgeeft kunnen wij de betaling opschorten. Dit kan uiteindelijk leiden tot beëindiging van uw uitkering. Daarnaast moet u de eventueel ten onrechte aan u betaalde uitkering terug betalen. Ook riskeert u een financiële boete. Als u niet zeker weet of wijzigingen van invloed zijn op uw uitkering moet u deze ook aan WerkSaam doorgeven. Mocht het voor ons onduidelijk zijn, dan nemen wij contact met u op.

Wijzigingen kunnen betrekking hebben op:

  • Werkaanvaarding/ stoppen met werk
  • Uw persoonsgegevens of woon-/leefsituatie
  • Financiële situatie
  • Andere wijzigingen

Gaat u op vakantie in Nederland of gaat u naar het buitenland? Geeft u dat dan aan ons door op Mijn WerkSaam via uw Persoonlijke Pagina. Op de pagina Gaat u binnenkort op vakantie? kunt u lezen welke voorwaarden er zijn voor vakantie/verblijf in het buitenland.

Wanneer u start met werk geef dat door op het mutatieformulier. Vanaf het moment dat u inkomsten ontvangt bent u verplicht om maandelijks uw inkomsten door te geven. Hiervoor gebruikt u het inkomstenformulier. Op de pagina Inkomsten doorgeven vindt u meer informatie hierover.

Klik op het vraagteken om de helptekst te tonen.

*Ben u gestart of gestopt met (vrijwilligers)werk? Klik dan op ja. Dit geldt ook als u werkt als zelfstandige.
*Is er een wijziging in persoonsgegevens of woon/leefsituatie?
Hier betreft het wijzigingen in verband met geboorte of overlijden, samenwoning of verlating. Ook verhuizing of het doorgeven van een nieuw telefoonnummer, e-mailadres of bankrekeningnummer kunt u hier doorgeven.
*Is er een wijziging in uw financiƫle situatie?
Een wijziging in de financiƫle situatie kan bijvoorbeeld betrekking hebben op afkoop van pensioen, een (voorlopige) teruggave van de belastingdienst, de aanschaf van een voertuig of bijvoorbeeld een schenking/prijs loterij.

Uitgelicht

Subnavigatie