Gezin Bank lol

Na een moeilijke periode toch weer een leer-werkbaan

Nina uit Grootebroek heeft een moeilijke periode in haar leven gehad. Toch lukte het haar te investeren in zichzelf, ze wilde graag weer aan de slag.

Het begon in 2015 door een ongeluk met haar elektrische fiets. Nina was bezig met haar opleiding Helpende Zorg en Welzijn en moest door het ongeluk noodgedwongen stoppen. Vervolgens is vastgesteld dat ze gendraagster (BRCA-gen) is en een twee borstoperaties moest ondergaan. Daarna heeft Nina moeten revalideren en de hele periode bij elkaar heeft ongeveer 3,5 jaar geduurd. “Dit was heel pittig”, zegt Nina, ook omdat ze een dochter heeft, Liv, die nu bijna 5 jaar is.

Graag weer aan de slag

Toch wilde Nina na deze heftige tijd graag weer aan de slag. Ze heeft inmiddels een leer-werkbaan gevonden bij Westerhof in Enkhuizen, een zorginstelling van Wilgaerden. “Eigenlijk heb ik dit grotendeels zelf geregeld.” Ze had eerst bij een ander bedrijf gesolliciteerd, maar werd hier afgewezen, omdat ze door de operaties af en toe rugklachten heeft. Toen heeft ze een open sollicitatie verstuurd naar Wilgaerden. Ze werd uitgenodigd voor een gesprek en is in april gestart in ‘de huishouding’. Vervolgens is ze gevraagd of ze de opleiding Verzorgende IG wil gaan doen via de werkgever. Hier had Nina wel oren naar en zodoende gaat ze binnenkort starten met de opleiding, met Westerhof als leer-werkplek.

Blij met investering in zichzelf

Ze heeft het heel erg naar haar zin bij haar werkgever. “Ik heb leuke collega’s en ik word goed begeleid door Yvonne Klaassen”. Bij WerkSaam is ze begeleid door jongerencoach Kitty Tijhuis. Ook al heeft Nina uiteindelijk de plek grotendeels zelf geregeld, ze heeft veel steun gehad van haar coach. “Kitty had met mij regelmatig contact en was positief en bemoedigend in de stappen die ik zette, dit vond ik heel fijn”, licht Nina toe. Als advies aan andere werk- of schoolzoekende jongeren wil ze meegeven: “Kijk ook naar BOL-opleidingen, bijvoorbeeld van het Horizon College. Ook al verdien je er geen salaris mee, het kan een hele goede investering zijn voor jezelf.”  

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening

sluiten