Inkomstenverklaring

Inkomsten doorgeven voor ondernemers

Bent u ondernemer en ontvangt u een Tozo-uitkering? Geef dan hier uw inkomsten door.
Na het inloggen met uw DigiD klikt u links onderaan op de grijze knop met het + teken. Er opent een nieuw scherm. Hier kiest u voor Inkomstenverklaring of als u een TOZO uitkering ontvangt kiest u voor Inkomstenverklaring TOZO. Op de pagina's die daarna volgen vult u uw gegevens in en geeft u uw inkomsten door. Ook dient u bewijsstukken toe te voegen van uw inkomsten. Hierna kunt u het formulier verzenden.

Het inkomstenformulier vult u in als u naast uw uitkering nog andere inkomsten heeft, bijvoorbeeld uit werk. Dit is om te voorkomen dat u teveel of te weinig uitkering krijgt. U kunt u inkomsten doorgeven via iParticipatie.

Wanneer kunt u uw inkomsten doorgeven?

U kunt het inkomstenformulier invullen als u alle gegevens hebt. Dus als u uw loonstrook van uw werkgever heeft gekregen. Let erop dat u de loonstrook altijd bij het inkomstenformulier doet. Als wij deze hebben ontvangen betalen wij uw uitkering binnen 5 dagen.

Wanneer wordt mijn uitkering uitbetaald?

Deze informatie vindt u op de pagina betaaldata uitkeringen.

Later inleveren

Er kunnen redenen zijn waardoor het u niet lukt om voor de betaaldatum uw inkomsten door te geven, via Mijn WerkSaam of via de post. Wij geven u dan langer de tijd om uw inkomsten aan ons door te geven en alle bewijzen (bijvoorbeeld loonstroken) er bij te doen. Let op, u krijgt dan ook later uitbetaald.

Wij geven u twee maanden de tijd (voor het inkomstenformulier over de maand juli is dit dus tot 1 oktober) om uw inkomstenformulier samen met uw loonstrook bij WerkSaam in te leveren (per mail of post). Pas als we alles hebben gekregen, kunnen wij de uitkering binnen 5  dagen u betalen.

Als wij na twee maanden (nadat de inleverdatum voorbij is) nog geen gegevens van u hebben ontvangen, doen wij onderzoek of u uw uitkering nog wel nodig heeft. Meldt bij uw coach als u goede redenen hebt waarom u uw inkomstenformulier en loonstrook niet op tijd kunt inleveren.

Let op! Door het op tijd doorgeven van uw inkomsten en de daarbij behorende bewijzen kunt u er zelf voor zorgen dat wij uw uitkering op tijd betalen. Zolang u uw inkomsten niet helemaal aan ons heeft doorgegeven, ontvangt u van ons geen uitkering!