Moeder met kinderen (1)

Naaiatelier WerkSaam is trots

Het naaiatelier van WerkSaam is trots. Onder het motto ‘duurzamer shoppen in een nieuw tasje’ verkoopt supermarkt PLUS sinds deze maand een nieuwe en duurzame tassen-collectie. Het naaiatelier van WerkSaam heeft deze tassen geupcycled.

Upcyclen (het broertje van het bekendere recyclen) betekent dat een oud of onbruikbaar product wordt omgetoverd tot iets nieuws. En toveren, dat kan ons naaiatelier, zou je bijna denken. Er zijn al vele mooie en verschillende producten gemaakt. En de afgelopen periode stond het werk van het naaiatelier dus vooral in het teken van het maken van tassen van gebruikte en ongebruikte bedrijfskleding van supermarkt PLUS.

Oog voor milieu

PLUS gooit liever niets weg dat nog goed bruikbaar is. Als ‘Meest Verantwoorde Supermarkt’ van Nederland (GfK) hebben zij aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. PLUS wil weten waar producten en grondstoffen vandaan komen en onder welke omstandigheden ze zijn geproduceerd. Ook hecht de supermarkt eraan dat productie plaatsvindt met zo veel mogelijk respect voor het milieu. Dat geldt ook voor hun bedrijfskleding dat niet meer gebruikt wordt.

Oog voor ongekende talenten

En zo ontstond het idee om van oude bedrijfskleding tassen te maken. De kleding moest worden gesorteerd, gewassen en hersteld. PLUS en De Waard Beroepskleding wilden deze klus graag bij WerkSaam neerleggen. Vanuit de gedachte van sociaal ondernemerschap: het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op hun mogelijkheden en talenten.

In de voorbereidingsfase werden prachtige proef exemplaren gemaakt: verschillende soorten tassen, een etui, een knikkerzak. PLUS koos uiteindelijk voor ‘gewone’ draagtassen. Marita (teamleider naaiatelier): ‘Ik ben supertrots op de medewerkers van het atelier om dit voor elkaar te krijgen.’

Deze mooie klus was een pilot voor enkele PLUS filialen. De nieuwe en duurzame tassen-collectie is nu verkrijgbaar bij PLUS in Almere en Gorinchem. Binnenkort volgen meer winkels. Het werk voor het naaiatelier krijgt dus ook een vervolg.

 

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.