Money G129269727 640

Wat als er door een deurwaarder beslag gelegd wordt op uw uitkering?

Als een deurwaarder beslag legt op uw uitkering, dan zijn wij verplicht om dit uit te voeren. Wij moeten dan dus iedere maand een bedrag op uw uitkering inhouden en dit doorbetalen aan de deurwaarder.

Inhouding van 5%

Vanaf 1 januari 2021 is er een nieuwe wet die voorschrijft dat er niet meer dan 5% van uw uitkering mag worden ingehouden voor de deurwaarder.

Wat kunt u zelf doen?

De deurwaarder moet aan u doorgeven welke beslagvrije voet hij voor u heeft berekend. De beslagvrije voet is het deel van uw inkomen dat u altijd blijft ontvangen en waar geen beslag op gelegd mag worden. Voor u is de beslagvrije voet 95% van uw uitkering (inclusief vakantiegeld).

Het is belangrijk dat u de beslagvrije voet die de deurwaarder heeft vermeld heel goed controleert. En als dit niet klopt, neem dan contact op met de deurwaarder.

U heeft 4 weken de tijd om aan te geven dat de gegevens niet kloppen. Daarna moet de beslaglegger uw beslagvrije voet herberekenen. De beslaglegger moet hier dan vanaf het begin van de beslaglegging rekening mee houden.
Geeft u de gegevens na 4 weken door? Dan houdt de deurwaarder pas vanaf dat moment rekening met de nieuwe berekening.

Alle vragen en antwoorden over de beslagvrije voet

Mogelijk heeft u nog meer vragen over dit onderwerp. Op www.uwbeslagvrijevoet.nl vindt u nog veel meer antwoorden op vragen over de beslagvrije voet.

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.

Onderhoud Mijn WerkSaam/iParticipatie

sluiten

Door onderhoud kunt u van donderdag 25 april 19.00 uur tot vrijdag 26 april 08.00 uur niet inloggen in Mijn WerkSaam/iParticipatie. Excuses voor het ongemak.