Catering

12. Verantwoorde consumptie

Zorg voor duurzame consumptie- en productieplannen. Het doel is om in 2030 de helft minder voedsel te verspillen en voedsel beter te verdelen. De productie moet schoner en groener en de vervuilende energiebronnen worden teruggeschroefd.

Wat doet WerkSaam?

WerkSaam heeft voor het Bedrijfsrestaurant een efficiënt inkoopbeleid, om verspilling zoveel mogelijk tegen te gaan. De schoonmaak dienstverlening van WerkSaam is cradle2cradle. Dat betekent dat elke grondstof en elk materiaal dat voor een product gebruikt wordt ook weer moet kunnen worden hergebruikt. Nu is dat bij recycling vaak natuurlijk ook het geval, maar wat C2C nog een extra dimensie geeft is het feit dat de grondstof geen waarde mag verliezen bij het hergebruik. Het gaat hierbij dus om ‘upcycling’ (iets nog beter of net zo goed maken) in plaats van ‘downcycling’ (iets een tweede leven geven met een ándere toepassing).
De duurzaamheidseisen die expertisecentrum aanbesteden Pianoo heeft opgesteld, worden bij de inkopen gevolgd (bijv. energielabels). De koffieautomaten worden bijvoorbeeld voor 95% gerecylced/hergebruikt. In 2021 plaatst WerkSaam zonnepanelen en in 2022 verduurzamen wij onze installaties, bijvoorbeeld door toepassing van WarmteTerugWinning.

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening