Medewerker Groenvoorziening 4

Het regent regentonnen in Hoorn

WerkSaam-coach Appie en zijn ‘Waalhandjes’ hebben een groot project voor woningcorporatie Intermaris uitgevoerd. In diverse wijken in Hoorn hebben zij bewoners voorzien van een regenton. De deelnemers van Waalhandjes leerden hoe je een regenton installeert en zo kwamen zij in aanraking met blije en dankbare buurtbewoners. Het project is succesvol afgerond. En: er zijn weer meerdere cliënten uitgestroomd!

Win-win

Behalve dat deze cliënten zichzelf op weg naar de arbeidsmarkt hebben geholpen, helpen zij dus ook buurtbewoners. In dit geval met besparen. Want door het gebruik van regenwater wordt er bespaard op kraanwater. En regentonnen ontlasten het riool, hierdoor is er minder kans op overstromingen.

Appie en de Waalhandjes

Tijdens een traject met Appie gaan deelnemers 2 of 3 dagen per week aan de slag met activiteiten als sporten, het onderhouden van moestuinen en het uitvoeren van wijkwerkzaamheden in opdracht van Intermaris. Het gaat dan om de leefbaarheid van de wijk: helpen bij ontruimingen, het inrichten van woningen, het tegengaan van geluidsoverlast, het uitvoeren van kleine klusjes en tuinonderhoud, etc. Appie: “Vaak speelt er bij deze cliënten meer dan wat voor de buitenwereld zichtbaar is. Ik ga graag met mensen in gesprek over wat ze bezighoudt. We stellen samen een haalbaar plan op.”

Het traject, dat 3 tot 6 maanden duurt, is vooral bedoeld voor (jongere) cliënten. Zij kunnen ritme en werkervaring opbouwen en uitstromen naar de reguliere arbeidsmarkt. Of naar een opleiding of een Fase 2 werkstage (met certificering) in de groenvoorziening/ schoonmaak/ logistiek of een extern leer-werktraject.

Appie en Waalhandjes, jullie zijn goed bezig!

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.