Catering Broodje Smeren 3

Magdi gaat voor zijn vrachtwagenrijbewijs

Magdi Masgidi (48 jaar) woont in Berkhout met zijn vrouw en 3 kinderen. Hij had een eigen zaak in parfum op de Beverwijkse Bazaar. Door corona moest hij stoppen met zijn bedrijf. Hij kwam voor een uitkering bij WerkSaam terecht.

Laura, de coach van Magdi, stelde Magdi voor aan de matchmakers van WerkSaam. De matchmakers zorgen voor de juiste match tussen de client en verschillende werkgevers. Magdi vertelde dat hij graag als vrachtwagenchauffeur wilde werken. Maar: hij heeft alleen een B rijbewijs voor automaat auto’s.

De matchmakers hebben Magdi voorgesteld bij het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord v oor een functie bij Braas Brood- en Banketbakkerij in Obdam.

Braas wil mensen een kans geven die een iets grotere afstand hebben tot de arbeidsmarkt. En zij zochten iemand voor het brood rijden. Dit wordt naast grote vrachtwagens met C, CE en LZV rijbewijs ook gedaan in een klein busje die je met een B rijbewijs kunt besturen. Toevallig ook een automaat busje! Magdi heeft een sollicitatiegesprek gehad met Charlotte en Ronald van Braas Brood- en Banketbakkerij.

Eigen sleutel

Het was een goed sollicitatiegesprek. Magdi mocht een proefdagje mee draaien. Past het werk bij hem en past Magdi ook binnen Braas Brood- en Banketbakkerij? Gelukkig waren beide partijen na de proefdag enthousiast! Magdi is begonnen met het brood rijden. Hij zorgt ervoor dat alle supermarkten worden voorzien van vers brood. Magdi begint elke dag om 03.00 uur ’s nachts met het laden van de bus. Om 03.45 uur gaat hij rijden. Magdi heeft een strak schema, want hij moet om 07.45 uur bij het laatste filiaal zijn om de broden af te leveren. Hij heeft zelfs eigen sleutels van sommige filialen, omdat er ’s nachts nog niemand aanwezig is.

Vrachtwagen rijbewijs

Het gaat zo goed, dat Magdi nu de kans krijgt om zijn vrachtwagen rijbewijs (C Rijbewijs) te halen. Dan kan hij straks op de bakwagen rijden. En als dat goed gaat, kan hij zelfs nog doorgaan voor de trailer (CE Rijbewijs). Magdi gaat in december beginnen met zijn vrachtwagen rijbewijs. Dit wordt betaald door NHN Werkt Door. NHN Werkt Door helpt mensen die zich bijvoorbeeld willen omscholen. Zo komt Magdi’s droom om te werken als vrachtwagenchauffeur uit!

Magdi heeft het enorm naar zijn zin bij zijn werkgever. Hij voelt zich gezien en gewaardeerd. Dat zorgt voor zelfvertrouwen. Magdi: “Het is een groot bedrijf, maar ook rustig. Het bevalt mij prima. Ik werk zelfstandig en ik vind het mooi dat ik hier werk. Ik wil hier graag tot mijn pensioen blijven werken”. Ronald: “Magdi is echt een topper. Hij stijgt boven zichzelf uit!”

Braas Brood- en Banketbakkerij

Braas Brood- en Banketbakkerij b.v. in Obdam bestaat sinds 1938. Er zijn 5 productielijnen en ze zijn aan het uitbreiden. Er komt een nieuwe hal bij. Braas bevoorraadt 220 supermarkten. Met de nieuwe hal komen er nog 130 supermarkten bij. Die kunnen zij straks allemaal voorzien van vers brood. Een groei van bijna 50%. Dit betekent ook dat zij op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Zij zoeken productiemedewerkers, inpakkers, operators en broodbakkers. Dit zijn functies waarbij je meestal in ploegendienst werkt. Het werk gebeurt staand.

Heeft u interesse in een vacature bij Braas Brood- en Banketbakkerij? Dan kunt u contact opnemen met de matchmakers van WerkSaam via email: matchmaker@werksaamwf.nl. Wie weet komt zo ook uw droom uit! 

Foto van Magdi voor de vrachtwagen

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.