Werkgever En Werknemer 2

“Ook al duurt het lang en voelt het niet zo op dat moment, er komt toch weer licht aan het einde van de tunnel.”

Maureen Schalker (49) werkt nu als manager in kapsalon Aeden in Hoorn. Vier jaar geleden had zij nog te maken met schuldsanering. Enthousiast vertelt zij over haar huidige baan en welke stappen zij heeft doorlopen om hier te komen.

Hoe bevalt jouw huidige baan?

Maureen Schalker vertelt enthousiast over haar werk: “Ik heb een superleuke functie als manager van kapsalon Aeden in Hoorn, voor 38 uur per week. Het is heel fijn en ook wel druk. Met veel plezier knip ik klanten. Daarnaast heb ik nog andere verantwoordelijkheden. Zo zorg ik ervoor dat de producten op tijd worden besteld, lever ik de financiële cijfers aan, los ik eventuele klachten op en plaats ik berichten op social media. Daarnaast begeleid ik het team, waarvan één stagiaire. De combinatie van deze taken met het knippen van mensen vind ik erg leuk. Alles bij elkaar, een mooie uitdaging die op mijn pad is gekomen. Als je mij vraagt wat ik doe, is het antwoord eigenlijk van alles om te zorgen dat de kapsalon lekker draait. Het is niet zo, maar het voelt bijna als mijn eigen salon.”

Hoe heb je deze functie gevonden?

“Ik werkte nog ergens anders, toen ik de vacature op social media voorbij zag komen. Ik heb de telefoon gepakt en vanaf dat moment ging het heel snel, want ze zaten te springen om mensen. Voor het werk als kapster heb ik vroeger een opleiding gedaan. Voor deze baan was het heel handig dat ik al ervaring had met werken in een kapsalon en gewend was om met de kassa om te gaan. Ook was ik eerder verantwoordelijk geweest voor het openen en het sluiten van de salon.”

Welke stappen heb je doorlopen en wat zou je anderen willen meegeven?

“Vier jaar geleden ben ik verhuisd van Gelderland naar Westfriesland, omdat ik graag dichter bij mijn familie wilde wonen. Ik had te maken met schuldsanering en op dat moment leek het alsof er weinig licht aan het einde van de tunnel was. Soms laaide het even op en dan doofde het licht weer even.

In eerste instantie ben ik gaan re-integreren in het restaurant van WerkSaam. Leuk werk, maar ik zat niet helemaal op mijn plek. Ik heb veel zelfstandig aangepakt en ben steeds blijven zoeken naar vacatures. Mijn doorzettingsvermogen en daadkracht hebben mij daar ook bij geholpen. Gewoon aan de slag, ook in coronatijd. Zo werkte ik als kapster, huishoudelijke hulp en bij een vleeswarenbedrijf. Nu ben ik helemaal op mijn plaats als manager van de kapsalon.

Kijk waar ik nu sta. Dat zou ik anderen willen meegeven: als je denkt dat je niet uit zo’n situatie komt, weet dat er toch altijd weer licht aan het einde van de tunnel komt. Ook al duurt het lang, voelt het op dat moment niet zo en lijkt het alsof het bij anderen allemaal zo makkelijk gaat. Heb vertrouwen.”

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening

sluiten