Moeder Met Kinderen 2

Van extra taallessen naar een baan!

Chirin is 27 jaar oud komt uit Syrië. Ze heeft daar gestudeerd als assistent architect in de interieurbouw en heeft hier ook kort werkervaring in opgedaan.

Haar werkervaring bestond vooral uit het werken met het tekenprogramma AutoCAD. In Syrië heeft ze dit werk maar enkele weken kunnen doen, daarna moest zij samen met haar gezin vluchten voor de oorlog.

Na aankomst in Nederland moest Chirin de Nederlandse taal leren. Dit deed zij relatief snel en zo zijn we in samenwerking met het WerkgeversServicePunt (WSP) een werkstage voor haar gaan zoeken. Het idee was om haar te laten zien hoe in Nederland vergelijkbare werkzaamheden worden uitgevoerd, maar ook om haar te laten wennen aan hoe ze werk en privé kan combineren.

Chirin aan het werk bij haar nieuwe werkgever

Van stage naar baan

Werkgeversadviseur Bas van Velzen maakte kennis met Chirin en hoorde van haar opleiding als assistent architect. Hij vroeg WSP collega’s die connecties hebben in de technische branche of zij een passende werkstageplaats wisten. En ze hadden geluk: er was een bedrijf die een leerling tekenaar zocht. De werkstage duurde 6 maanden. Hierna heeft Chirin extra taallessen gevolgd, gespitst ook op werken in de praktijk. Dit heeft geholpen, want haar Nederlands, zowel praten als verstaan, gaat steeds beter.

De werkgever was tevreden en heeft besloten haar een arbeidsovereenkomst aan te bieden voor 24 uur per week! Samen met de inkomsten van haar man, hebben zij geen uitkering meer nodig.

Het is niet zonder slag of stoot gegaan; het heeft wat tranen gekost, maar het is haar gelukt! Een baan in Nederland, in de branche die zij graag wil, en ze staat meteen in de folder van haar nieuwe werkgever Etlon. Ze mag hartstikke trots zijn op zichzelf.

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.