Gezin TV Kijken

Via Business Post weer terug naar Elektrotechniek

Tot voor kort was Maikel via WerkSaam aan de slag bij Business Post. Eerder had hij geprobeerd de opleiding Elektrotechniek te doen. Dat ging 2 jaar redelijk: voor projecten haalde hij hoge cijfers. Maar de tentamens bezorgden hem veel stress. Zoveel, dat hij uiteindelijk moest stoppen met de opleiding.

Na een lastige periode begon Maikel met uren opbouwen, als afwasser bij zorgcentrum Sweelinckhof voor 4 uur per week. “Daarna heb ik mijn uren flink opgebouwd bij Clean2Anywhere. Maar daar kon ik niet blijven.”

Onder begeleiding van trajectbegeleider Lizzy en teamleider Charel startte Maikel bij Business Post. Hij ging hier aan de slag met het opbouwen van een werkritme. Hij werkte in deze periode hard aan zichzelf. Dat ging zo goed, dat Lizzy en Charel zagen dat hij klaar was voor een volgende stap. Ze brachten Maikel in contact met PostNL. Hier kon Maikel 20 uur per week aan de slag, met de mogelijkheid voor uitbreiding tot 24 uur. Dit is een reguliere baan, dus een mooie overstap! De stap bleek bovendien minder groot dan gedacht: “Het gebied waar ik nu post bezorg, is dichter bij m’n huis, dus het werd eigenlijk alleen maar makkelijker.”

Maikel bloeide op. Een oud klasgenoot bracht hem in contact met Devi-Comfort, een bedrijf dat onder andere trapliften maakt. Ondanks dat Maikel zijn opleiding niet heeft afgemaakt, heeft hij voldoende kennis en ervaring om hier per 1 juli fulltime aan de slag te mogen gaan.

Zelf had Maikel niet verwacht dat hij ooit nog aan de slag zou kunnen in de Elektrotechniek. Maar inmiddels is hij er weer helemaal klaar voor en enorm trots en blij. “De beste tip die ik kan geven? Raak niet ontmoedigd als het niet loopt zoals je zou willen.”

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.