Gezin Bank lol

Door naar de volgende ronde!

WerkSaam staat op de shortlist van de Verkiezing ‘Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022’ . Er zijn 11 overheidsorganisaties geselecteerd voor de tweede ronde. Het was een lastige keuze voor de jury, omdat er veel kwalitatief goede en originele inzendingen waren ingestuurd.  

Na overleg van de jury tijdens de Dragons’ Den worden op 16 september de drie finalisten bekend gemaakt. Op 22 november wordt één van de finalisten tijdens de Overheidsawards gekroond tot ‘Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022’.

Over de inzending van WerkSaam

De inzending van WerkSaam Westfriesland is positief ontvangen door de voorselectiecommissie. WerkSaam Westfriesland heeft een heldere missie en een duidelijke maatschappelijke functie. Op creatieve en innovatieve manieren zorgt WerkSaam Westfriesland voor baankansen en gaan ze zeer efficiënt aan het werk. De commissie is ook onder de indruk van de samenwerkingsgerichte instelling en de uitstekende marktpositionering. De commissie vraagt zich wel af hoe WerkSaam Westfriesland zich onderscheidt van vergelijkbare organisaties. Dit zou bijvoorbeeld kunnen blijken uit onderzoeksresultaten. Verder is de commissie erg tevreden over de inzending, de maatschappelijke relevantie, de innovatie en het profiel.'

Over de Verkiezing 

Met de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar heeft de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) als doel om goede initiatieven binnen het openbaar bestuur voor het voetlicht te brengen en professionele trots te stimuleren. Ook draagt de prijs bij aan transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur, door goede initiatieven breed te delen.

Jury en partners

Niet alleen zal voorzitter Jan van Zanen (Burgemeester Den Haag) de organisaties beoordelen, dit gaat hij doen samen met: Marc Allessie (Directeur Ambtenaar en Organisatie Ministerie BZK); Jan Herman de Baas (Gemeentesecretaris Arnhem); Renée Bergkamp (Provinciesecretaris Noord-Holland); Michelle Kames (Jong Ambtenaar van het Jaar 2022); Mirko Noordegraaf (Hoogleraar Universiteit Utrecht); Astrid Schulting (Gemeentesecretaris Westerkwartier); Piet Sennema (Secretaris Directeur Waterschap Aa en Maas) en Marieke van Wallenburg (Directeur-generaal Overheidsorganisatie Ministerie BZK). 

De Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar is een initiatief van de VOM. De uitreiking van de Overheidsawards wordt mede mogelijk gemaakt door: Binnenlands Bestuur, FUTUR, Interprovinciaal Overleg (IPO), Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN), Netwerk van Publieke Dienstverleners (NPD), Ordina, Publiek Denken en Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Meer informatie: www.overheidsawards.nl 

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.