Verpakken 3

Medewerkers WerkSaam volgen les in verkeersveiligheid

Dinsdag 12 juli hebben 30 medewerkers van WerkSaam Westfriesland de Veilig op Wegles gekregen.

Enthousiasme en belangstelling

De les werd uitgevoerd door een chauffeur en instructeur van PreZero Nederland. PreZero is een aanjager van innovatie in afvalmanagement en recycling. De WerkSaam medewerkers namen met vrolijk enthousiasme en belangstelling deel aan de training.

Levensbelang

Waar mensen en grote voertuigen elkaar ontmoeten, kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom is voorlichting letterlijk van levensbelang, met name aan kwetsbare verkeersdeelnemers. Om deze verkeersdeelnemers bewust te maken van de mogelijke gevaren van het verkeer hebben Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een les ontwikkeld om kennis te maken met vrachtwagens en hun gevaren.

Zelf achter het stuur

De training ’Veilig op Weg! Blijf uit de dodehoek’ begon met een theorieles en een quizfilmpje. Buiten stond de vrachtwagen klaar voor de praktijkles. Achter het stuur van een vrachtwagen besef je pas hoe belangrijk het is om als fietser uit de dode hoek te blijven. Per drie mochten daarom de deelnemers plaats nemen in de cabine van de vrachtwagen. Zo konden zij zelf zien wat een chauffeur van zo'n gevaarte ziet. Of liever gezegd: wat hij niet ziet. Zo werd duidelijk gemaakt wat een dode hoek precies is en hoe je als verkeersdeelnemer kunt zorgen dat je door de chauffeur van een vrachtwagen wordt gezien. En hoe je gevaarlijke situaties kunt voorkomen. De twee vuistregels ‘blijf rechts en ruim achter een vrachtwagen' en 'houd minstens drie meter afstand’ zijn daarbij heel belangrijk.

Herhaling

De training was voor herhaling vatbaar. In het najaar wordt deze opnieuw aangeboden.

Vrachtwagen, personen staan in dode hoek tijdens les verkeersveiligheid
Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening