Verpakken 4

Nieuws cliëntenraad april 2021

Op maandag 29 maart vergaderde de cliëntenraad, een week eerder dan gewoonlijk.

Uiteraard vergaderden we weer digitaal, en we worden er steeds beter in. Tijdens deze vergadering werden de leden van de cliëntenraad bijgepraat door Jelle Strikwerda, medewerker van WerkSaam (hij werkt er als ‘privacy-officer’).
Goed privacy beleid is héél belangrijk, omdat binnen WerkSaam veel gewerkt wordt met persoonsgegevens van cliënten, medewerkers en mensen van andere organisaties. Er werd ons door zijn toelichting veel duidelijk, onder andere over het risico op een groot ‘datalek’, maar ook dat het belangrijk is dat een medewerker van WerkSaam niet zomaar aan iemand anders (bijvoorbeeld uw buurvrouw) vertelt over wat er in uw bijstandsdossier staat.

We bespraken de plannen voor het verbouwen van het gebouw van WerkSaam en de inrichting van de buitenruimte (Fietsenstalling! Rookplek! Verkeersveiligheid!). Uiteraard stelden wij enkele kritische vragen. En we vinden dat de hoofdingang en ontvangstruimte vriendelijker kunnen. Zoals door het ophangen van de poster van de Cliëntenraad, en met de gedichten van voormalige stadsdichter Cornelis Putemmer, die in het oude gebouw hingen.

Tenslotte spraken we met elkaar over een belangrijk punt van onze ‘Meetlat’: rechtvaardigheid. Dat werd een inspirerend gesprek: Wat vinden we rechtvaardig? Wat geeft een rechtvaardigheidsgevoel? Gelijke behandeling bij gelijke gevallen? Maar niet iedereen is gelijk. We mogen geen onderscheid maken. En we moeten iedereen eerlijk behandelen. Uiteindelijk komen we uit bij deze formulering:

Rechtvaardigheid is juist en eerlijk handelen naar de situatie.

Onze volgende vergadering is op maandag 3 mei 2021.
Heeft U opmerkingen of tips, of heeft U een mening over wat de ‘Menselijke Maat’ moet zijn in de Participatiewet (bijstand), laat het ons dan weten via cliëntenraad@werksaamwf.nl

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening