Gezin Bank lol

Nieuws Cliëntenraad maart 2022

Bericht uit de Cliëntenraad, maart 2022

We waren als Cliëntenraad ook zo blij met de versoepeling van alle maatregelen rond de Coronapandemie, zodat we weer met elkaar echt konden vergaderen. En dan begint die oorlog in en om Oekraïne. Opnieuw onzekere tijden, ook voor de economie en daarom voor de financiën van de meest kwetsbare mensen: gas- en graanprijzen gaan omhoog. waardoor ook benzine en brood duurder worden.

Armoede is een groot probleem in West-Friesland, omdat het ook zo onzichtbaar blijft voor de meeste mensen. Daarom hopen we dat armoede en de bijstand positieve aandacht blijft krijgen van de politici in de gemeenteraden.

Op 28 februari hadden we een vergadering in het kantoor van WerkSaam. De leden van onze Cliëntenraad hadden kritische vragen bij een ingewikkelde beleidsregel, over dat sommige jongeren (18 tot 21 jaar) die op zichzelf wonen een toeslag krijgen vanuit de bijzondere bijstand voor hun woonkosten. De uitvoering wordt versimpeld (vanwege de onderhoudsplicht van de ouders), maar wij hopen dat de jongeren die dat extra geld echt nodig hebben er niet de dupe van worden.

We namen afscheid van twee leden van de Cliëntenraad, waarvan één al sinds 2016 trouw de vergaderingen bezocht om mee te praten over beleid en uitvoering van WerkSaam. Daarom doen wij hier opnieuw de oproep: WIE KOMT ONZE CLIËNTENRAAD VERSTERKEN? Vooral mensen met een bijstandsuitkering uit de gemeenten Hoorn, Koggenland, Enkhuizen of Stedebroec zijn welkom.

Werkbezoek Rataplan

En op dinsdag 1 maart bezocht een delegatie van de Cliëntenraad kringloopwinkel Rataplan. Vorig jaar waren we al een keer te gast in kringloopwinkel Noppes. Over enkele weken brengen we een bezoek aan het Jongerenloket. We willen graag weten wat er speelt, zodat we ons werk nog beter kunnen doen.

Bijeenkomst bijstandsgerechtigden

En daarom organiseren we op maandagavond 21 maart een Praatavond Die Ertoe Doet, om in gesprek te gaan met mensen, over de vraag: “Wat doet een bijstandsuitkering met jou?”
Aanmelden via dit e-mailadres: cliëntenraad@werksaamwf.nl. Deze bijeenkomst is bij WerkSaam aan het Dampten, gratis entree, met een hapje en een drankje.   

© Werkroep Communicatie, Cliëntenraad WerkSaam.

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.