Gezin Tafel Eten

Nieuws Cliëntenraad november 2021

Op maandag 1 november vergaderde de Cliëntenraad opnieuw. We werden onder andere bijgepraat over de maatschappelijke taken van de jobcoaches (die begeleiden werkers op beschutte werkplekken of in de voormalige werkvoorziening). Ook dachten we na over wat we willen bespreken met leden van het dagelijks bestuur van WerkSaam Westfriesland.

We spraken uitgebreid over de situatie op de werkvloer als het gaat om besmettingsgevaar van COVID-19. WerkSaam moet alle medewerkers een gezonde en veilige werkomgeving bieden. Leden van de Cliëntenraad kregen signalen dat mensen wel gevaccineerd willen worden, maar de weg naar ‘verre’ instanties zoals de GGD niet goed kunnen vinden. Anderen vonden een vaccinatie in die grote schaatshal te eng of te moeilijk om te regelen. Uiteraard begrijpen we dat er óók mensen zijn die niet gevaccineerd willen worden (en dat respecteren wij). De cliëntenraad gaat een ‘ongevraagd’ advies schrijven in een brief aan het bestuur en de directie. En dat advies is om vaccinatie bij of in WerkSaam mogelijk te maken, en daarom contact op te nemen met GGD Hollands Noorden voor het mogelijk maken van een vaccinatie op of nabij de werkplek (bijvoorbeeld met een vaccinatiebus).

Nieuwe leden gezocht

We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe leden voor onze Cliëntenraad. Wilt u meepraten over beleid of uitvoering van WerkSaam Westfriesland, meld u dan aan. We zoeken vooral ‘ervaringsdeskundigen’, mensen die weten hoe het is om met een bijstandsuitkering te leven. Onze volgende vergadering is op 29 november 2021.

Contact: clientenraad@werksaamwf.nl

© Werkgroep Communicatie

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.