Man Met Hond 2

Nieuws Cliëntenraad september 2022

Na de (te) warme zomer kwam op maandag 29 augustus de Cliëntenraad weer bij elkaar om een aantal onderwerpen te bespreken. Wij hadden Margreet Jansen te gast, een arbeidscoach van WerkSaam, die ons iets vertelde over ‘loonwaardemetingen’. Dat is een abstract begrip uit de Participatiewet, maar wel belangrijk om mensen aan het werk te krijgen of hen betaald werk te laten behouden, op een aangepaste werkplek. 

 

Cliënten tevreden?

WerkSaam Westfriesland houdt regelmatig cliënttevredenheidsonderzoeken. Die zijn geëvalueerd, en wat blijkt: de deelname valt vaak tegen (er zijn te weinig mensen die de enquêtes invullen). Tja, en daarom wil WerkSaam het onderzoek anders gaan aanpakken, en vaker doen. De Cliëntenraad gaat hier de volgende vergadering nog een keer over praten, want ons lid Geert Veldhuis heeft er een notitie over geschreven. Er kan méér gedaan worden – zoals deze onderzoeken - door cliënten, en vóór cliënten. Ervaringskunden inzetten, dat is het idee. We komen hier zeker nog op terug. 

 

 

Smalle beurzen

Armoede is een groot probleem in Nederland: de uitkeringen zijn laag, terwijl de kosten voor het dagelijks leven toenemen (huurverhoging, inflatie). De portemonnees worden steeds ‘smaller’. Hoe nog rond te komen met dat weinige geld?

 

Op zaterdag 1 oktober a.s. vanaf 13:00 uur organiseert het Straatpastoraat Hoorn in samenwerking met andere organisaties het ‘Smalle Beurzen Festival’. Dit gebeurt in het gebouw aan Dampten nr. 16. Een dag met informatie en plezier voor iedereen met een smalle beurs. Er is een informatiemarkt, een Give Away markt, er zijn een (gratis) kapper en nagelstyliste en uiteraard lekkere hapjes. Ook de Cliëntenraad staat met een ‘praattafel’ op de informatiemarkt. Kom ons vertellen wat de bijstand met u doet, wat er beter kan in de uitvoering of gewoon voor een praatje, om kennis te maken…

 

Omdat er altijd iets beter kan! 

 

© Werkroep Communicatie, Cliëntenraad WerkSaam.

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening