Man Met Hond 3

Als u dak- of thuisloos bent

Wanneer u geen vaste woon- of verblijfplaats heeft kunt u toch een uitkering krijgen. U moet dan wel aan enkele voorwaarden voldoen.

Wanneer u ook opvang nodig heeft dan kunt u terecht bij Regionale Toegang, telefoon 0229 25 20 01 (9.00 -13.00 uur), email regionaletoegang@hoorn.nl. U kunt met hen bespreken of u hiervoor in aanmerking komt. Is dit het geval dan kunt u zich op dat adres in laten schrijven. Daarna kunt u bij WerkSaam een uitkering aanvragen.

Wanneer u geen opvang nodig heeft dan zijn er 2 mogelijkheden. De gemeente waar u verblijft geeft u een briefadres. Dit moet de gemeente doen wanneer zij vastgesteld hebben dat u uw hoofdverblijf in de gemeente heeft. Met dat briefadres kunt u een uitkering aanvragen.

De andere mogelijkheid is dat u zich meldt bij MEE & de Wering. U kunt elke maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot en met 17.00 uur bellen op nummer 088 - 0075 140. U wordt teruggebeld door MEE & de Wering om een afspraak met u te maken. Na die afspraak geven zij advies aan de gemeente Hoorn of u zich in kunt laten schrijven op het adres Lepelaar 2 te Hoorn. U kunt dan wel alvast een uitkering bij WerkSaam aanvragen. Maar WerkSaam kan de uitkering pas toekennen wanneer de gemeente u daadwerkelijk ingeschreven heeft. U moet dan natuurlijk nog wel aan alle andere voorwaarden voor een uitkering voldoen.

Als u op onderstaande link klikt, komt u in ons aanvraagsysteem iParticipatie terecht. Als u inlogt met uw DigiD, kunt u vervolgens een uitkering aanvragen. Bent u adresloos en heeft u geen DigiD? Meldt u dan bij WerkSaam Westfriesland op het Dampten 26 te Hoorn. Maak wel eerst een afspraak. Dit kan op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Vergeet niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen.

Wij verwerken de gegevens die u aanlevert. Wij nemen die op in ons administratiesysteem. Lees meer hierover op onze privacyverklaring.

Als u op de knop 'uitkering aanvragen' klikt, en u bent ingelogd via uw DigiD, dan komt u direct in het formulier om een bijstandsuitkering aan te vragen. Kies 'aanvraag bijstandsuitkering' en klik onderaan op 'Aanmaken'.

Als u het formulier per ongeluk sluit, kunt u het formulier opnieuw opstarten door naar 'mijn formulieren' te gaan (links) en te klikken op 'nieuw formulier aanmaken' (rechtsboven).   

Als u uw aanvraag niet volledig heeft ingevuld, of niet alle bijlagen heeft bijgevoegd, dan krijgt u hier via iParticipatie een bericht over; dit noemen we een hersteltermijn. U kunt dan alsnog de gevraagde gegevens inleveren. Pas daarna kunnen wij uw aanvraag behandelen. 

Meer informatie vindt u op deze website van de Rijksoverheid

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.