Rami maakt van zijn hobby zijn werk

Rami Jnied kwam in 2015 als Syrische vluchteling, samen met zijn gezin, naar Nederland. In korte tijd leerde hij Nederland en de Nederlandse arbeidsmarkt kennen. Hij volgde allerlei trajecten die zijn route naar werk bevorderden. Heel leerzaam, leuk en ook nuttig. Rami heeft een baan gevonden en heeft voor de toekomst nog meer plannen.

Rami: “Ik heb alles wat op mijn pad langs kwam aangepakt. Ik ben begonnen op de Verpakken-afdeling bij WerkSaam. Daarnaast volgde ik taallessen om de Nederlandse taal beter onder de knie te krijgen. Ik heb vrijwilligerswerk gedaan bij Leekerweide en tot slot een ondernemerstraining gevolgd, zodat ik weet wat ondernemerschap in Nederland inhoudt. Nu weet ik, dat is wat ik uiteindelijk wil: een eigen kledingzaak.

In Dubai heb ik eerder bij verschillende grote kledingmerken gewerkt, maar hier werkt het toch weer anders. Het leek me verstandig om eerst wat werkervaring op te doen voordat ik een eigen zaak begin. Daarom ben ik nu verkoopmedewerker bij Primark in Amsterdam. Ik heb het hier goed naar mijn zin en leer veel.

Ik ben blij dat Werksaam mij de kans heeft geboden om uit te zoeken in welke branche ik het beste kan werken. Kleding is mijn hobby en ik vind het werken in deze sector dan ook super. Ik heb geleerd om in stapjes te denken. Begin ergens met een baan om vervolgens door te kunnen groeien naar de functie die je echt wilt. Zo doe ik het ook. Verkoopmedewerker is voor nu prima. En uiteindelijk ga ik voor die eigen kledingzaak, dat is mijn doel!”

rami