Hulp bij het zoeken van werk

WerkSaam vindt het belangrijk dat u zo snel mogelijk aan het werk gaat. Iedereen met een uitkering heeft een brief ontvangen met de naam van de inkomensconsulent en de naam van de coach die u hierbij gaat begeleiden. Welke coach dit is, is afhankelijk van uw afstand tot de arbeidsmarkt. Kunt u direct aan het werk, dan krijgt u een arbeidscoach. Is het nodig om eerst aan uw eigen ontwikkeling te werken, dan krijgt u een ontwikkelcoach. Hier vindt u meer informatie de arbeids- en ontwikkelcoach.

 • Arbeidscoach

  De arbeidscoach bemiddelt uitkeringsgerechtigden die relatief dicht bij de arbeidsmarkt staan naar regulier werk. De arbeidscoach creëert en vergroot uw kansen op de arbeidsmarkt. Op deze pagina vindt u meer informatie over de arbeidscoach.

 • Mobiliteitscentrum WerkSaam

  WerkSaam Westfriesland vindt het belangrijk dat cliënten de kans krijgen zich te ontwikkelen in hun weg richting werk. Daarom is een eigen Mobiliteitscentrum (MC) opgezet. Het MC helpt werkzoekenden met (sollicitatie)trainingen, uitvoeren van meetinstrumenten zoals Dariuz Wegwijzer, faciliteren van voorlichtingsbijeenkomsten en praktische begeleiding.

 • Ontwikkelcoach

  De ontwikkelcoach heeft actuele kennis van wet- en regelgeving op het vakgebied, kennis van de regionale arbeidsmarkt en van de opleidingsmogelijkheden in de regio. Op deze pagina vindt u informatie over de ontwikkelcoach.

 • Tips bij vinden van werk

  De meeste mensen vinden een baan via het eigen netwerk, zoals familie, vrienden of oud-collega's. Laat uw omgeving weten dat u op zoek bent naar een baan. U kunt hierbij ook gebruik maken van sociale media, zoals Facebook, Twitter of LinkedIn.

 • Uitstroompremie

  Heeft u langer dan 24 maanden een uitkering ontvangen (Participatiewet, IOAW of IOAZ) en gaat u aan het werk? Wordt uw uitkering wordt beëindigd vanwege werkaanvaarding? En bent u aansluitend voor langer dan 6 maanden aan het werk gegaan? Als u deze vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een uitstroompremie. Hier leest u meer over de uitstroompremie.

 • WerkSaam Toolbox