Receptie 2

Alle kansen met beide handen aangepakt

Jeroen raakte door een grote reorganisatie bij de Sociale Verzekeringsbank zijn baan als beleidsjurist kwijt. Er werd een regeling van 3 jaar getroffen. Deze liep af in een tijd waarin er geen banen te krijgen waren. Solliciteren leverde niets op en zelfs een baan als vakkenvuller bleek geen mogelijkheid met zijn ervaring.

“Met een geëindigd inkomen en een doorlopende set aan vaste lasten moest ik mij in december 2013 (met lood in de schoenen) melden bij de sociale dienst van de gemeente Hoorn voor een uitkering.

Gelukkig startte er een paar weken later een traject met baangarantie van BMC (een detacheerder in het sociaal domein) om uitkeringsgerechtigden op te leiden tot casemanager bijstand. Ik startte rond april als externe casemanager bij de gemeente Hoorn. Wat een kans!”

De gemeente was toen al druk met de voorbereiding van de overgang naar WerkSaam en externen gingen niet mee over. Dus opnieuw stress. Er kwam een vacature voor Inkomensconsulent open direct bij de start van Werksaam. Niet helemaal wat Jeroen wilde, maar werk is werk. Dus hij solliciteerde en werd aangenomen.

Nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen

Een jaar later kwam er een vacature voor intaker vrij. Dat lag meer in zijn straatje, dus hij reageerde en maakte de overstap.  

“Was ik nou echt op mijn best in dat inkomenswerk? Uhm, nee zeker niet. Gesprekken voeren met cliënten was mijn sterke kant. De conclusie trekken ook. Maar daar uitvoerig over rapporteren was minder aan mij besteed. En dat zag ook mijn leidinggevende. Ik mocht mij bij wijze van proef voor de helft van mijn uren bezig gaan houden met het verbeteren van de software van de afdeling Inkomen.” En dat bleek een schot in de roos, want na dat half jaar werd dat full time. En zo heeft hij zich twee jaar bezig kunnen houden met het aanbrengen van allerlei verbeteringen.

Hij maakte de overstap naar een andere afdeling. Hij werd functioneel applicatiebeheerder.

“En weer tref ik het met een teamleider die alle ruimte geeft voor ontwikkeling. Niet alleen met training en opleiding, maar ook begeleiding, ruimte geven voor eigen ideeën. Wekelijks overleg om te leren, ervaring op te doen en overdracht van taken. Alles is mij geboden om te kunnen groeien. En met succes!”

Een lang verhaal, waar eindigt dit zul je je af vragen?

“Het eindigt bij deze maand. Onlangs had ik namelijk een sollicitatiegesprek en ben ik uit drie kandidaten gekozen om de rol van de nieuwe Business Consultant uit te gaan voeren. Weer een geweldige nieuwe kans die mij gegund wordt. Superblij, supertrots, maar vooral ook super dankbaar!”

“En ja, natuurlijk moet je het zelf wel willen. Natuurlijk moet je je inzetten. Maar wat met mijn verhaal duidelijk wordt is dat als jij wilt en als jij je inzet, WerkSaam je zal ondersteunen. En geloof me, mijn weg is niet over rozen gegaan. Grote dalen en diepe kuilen heb ik zeker gekend. Maar met de geboden kansen, de gunning, de steun en de hulp van WerkSaam ben ik van uitkeringsgerechtigde uitgegroeid tot Business Consultant.”

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.