Werksaam 25631

Dankbare werkgever, tevreden medewerkers

Tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen bezocht Bas van Velzen, werkgeversadviseur bij WerkgeversServicePunt Noord-Holland Noord (WSP-NHN) het bedrijf Stamhuis in Medemblik. Stamhuis is gespecialiseerd in winkelontwerp en winkelinrichting. Bas raakte in gesprek met Jurin de Wit over mogelijke samenwerking. Stamhuis wil mensen met diverse achtergronden en vaardigheden een kans geven in hun bedrijf.

Passende samenwerking

Stamhuis heeft heel divers werk, van makkelijk routine werk tot verschillende moeilijkere werkzaamheden. En er zijn veel mensen die graag met hun handen willen werken, maar soms ook willen ontwikkelen en doorgroeien. Die mensen vindt WSP-NHN bij WerkSaam.

Dankbare werkgever

Stamhuis heeft nu 7 cliënten van WerkSaam in dienst. Jurin is heel positief: ‘De samenwerking met WSP-NHN levert ons enthousiaste medewerkers op en wij hebben een andere kijk op WerkSaam gekregen. Wij zijn zeer dankbaar dat we deze mensen een kans mogen geven. Sommige cliënten hebben wat meer begeleiding nodig dan anderen. Vooraf hadden we niet gedacht dat er zoveel mogelijk is en dat er zoveel verschillende cliënten zijn met onverwachte talenten of motivatie.’

Tevreden medewerkers

Peerawit en Tamer zijn 2 van deze cliënten.

Zij werken naar alle tevredenheid bij Stamhuis. Peerawit is in december 2022 begonnen en heeft sinds maart 2023 een contract gekregen. Hij komt uit Thailand en is sinds 4 jaar in Nederland. Hij spreekt nog niet heel goed de Nederlandse taal. Hij gaat nog 1 dag per week naar school voor Nederlandse les, maar dit werk helpt hem ook om zijn taal te verbeteren. Soms lukt dat nog niet helemaal en gebruikt hij zijn telefoon waar een vertaalapp op staat. Peerawit had voordat hij bij Stamhuis kwam werken nog geen werkervaring. Hij heeft het werk dat hij moet doen in de praktijk geleerd door de begeleiding van Jurin en collega’s.

Tamer is sinds een jaar aan het werk bij Stamhuis. Geen dag is voor hem hetzelfde. Hij timmert, boort en zaagt en zet meubels in elkaar. Net als Peerawit had hij geen werkervaring in deze branche. Hij wil en kan nog veel leren. En die mogelijkheid wordt hem geboden. Tamer is eerst begonnen met een stage bij Stamhuis om te kijken of het goed ging en na een korte periode kreeg hij een contract. Tamer: ‘Iedereen kan aan het werk, als je maar gemotiveerd bent.’ 

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening