Medewerker Groenvoorziening 3

Focus op wat er wel kan

Gilbert heeft in oktober 2022 een gesprek gehad met zijn coach Renate. Hij had al 10 jaar niet kunnen werken vanwege veel lichamelijke problemen. Tijdens het gesprek met zijn coach heeft hij aangegeven dat hij wel graag zou willen werken, maar dat hij nog last had van bepaalde lichamelijke klachten. Zijn coach heeft toen een medische keuring aangevraagd om de medische situatie vast te laten stellen door een arts. Uit de keuring kwam naar voren dat er inderdaad veel beperkingen waren, maar dat er nog wel functies waren die nog zouden kunnen.

Na de keuring ging zijn coach Renate met Gilbert brainstormen. Daaruit kwam naar voren dat hij autorijden erg leuk vindt. Het is zijn hobby!! Vervolgens heeft zijn coach contact gezocht met de matchmakers en mocht Gilbert op gesprek voor een traject als taxichauffeur. Dat gesprek ging goed. Gilbert liet in alles zien dat hij er zin in had, nam zelf initiatieven, belde of mailde zijn coach Renate als er nog vragen over bleven. Zijn coach heeft toen akkoord gekregen voor het traject voor taxichauffeur en Gilbert heeft zich 100% ingezet! Renate en Gilbert zijn zelfs nog samen naar een tweedehands kledingwinkel geweest voor een colbertje voor zijn werk.

Binnen enkele maanden heeft Gilbert zijn taxipas behaald en is hij in augustus begonnen met betaald werk. Hij is in dienst gekomen bij Willemsen de Koning en werkt nu als taxichauffeur op de bus en in een personen auto. Hij vervoert vaak ouderen. Gilbert zou starten met 20-24 uur. Maar na de eerste paar weken was hij zo enthousiast, dat hij nu al 36-40 uur per week werkt en per 1 september is uitgestroomd uit de uitkering.

Het enthousiasme spat er vanaf bij Gilbert. Elke dag maakt hij weer nieuwe dingen mee. ’s Avonds is hij moe, maar heel tevreden.

Ben jij WerkSaam-cliënt en wil jij ook werken als taxichauffeur? Neem dan contact op met de matchmakers via de mail: matchmaker@werksaamwf.nl

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.