Medewerker Groenvoorziening 2

Ghassan timmert er op los

Jim Leidelmeijer is eigenaar van Capulus Uitvaartkisten. Dit bedrijf levert uitvaartkisten aan uitvaartondernemingen en bestaat al meer dan 10 jaar.

Een paar maanden geleden begonnen ze ook met het zelf produceren van uitvaartkisten. Zij doen dit in opdracht van kisten-fabrikant Unigra. Unigra is koploper waar het gaat om de productie van uitvaartkisten in Nederland. Capulus zet vanuit hun productielocatie in Zwaag uitvaartkisten in elkaar.

Capulus kwam met Bas van Velzen, adviseur werkgeversdiensten bij WerkSaam in contact. Bas heeft er samen met coach Sandra Nan voor gezorgd dat cliënten van WerkSaam bij Capulus aan de slag konden. Dat begon met het in kaart brengen van de werkzaamheden. In het werk is het belangrijk dat iemand veel van dezelfde handelingen kan verrichten en dit ook leuk vindt. De Nederlandse taal is in eerste instantie minder belangrijk. Daar wil Capulus in investeren. En dus kan dit werk prima gedaan worden door bijvoorbeeld nieuwkomers.

Zo heeft Jim nieuwkomer Ghassan in dienst genomen. Ghassan had een uitkering van WerkSaam en sinds deze maand heeft hij een contract bij Capulus. Hij werkt hier nu 3 maanden. Ghassan is 4 jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland gekomen. Hier woont hij met zijn vrouw en 4 kinderen.

Jim: “We hebben al snel besloten om Ghassan een arbeidscontract aan te bieden. De kwaliteit van zijn werk is goed en hij is heel betrokken. We werken nu aan het optimaliseren van het werktempo. We proberen Ghassan ook te helpen met de Nederlandse taal. Elke dag schrijven we 5 woorden op het bord in de kantine die we samen leren. Ook hebben we een werkinstructie voor Ghassan gemaakt. Deze is in het Nederlands en eronder staat de tekst vertaald in het Arabisch”.

Ghassan: ”In Syrië heb ik alleen de basisschool gevolgd. Ik heb hier al veel geleerd en hoop bij Capulus nog heel veel meer te leren. Ook wil ik de Nederlandse taal beter leren. Dat is wel belangrijk om goed te functioneren in de maatschappij. Ik heb veel werkervaring opgedaan in Syrië, maar bijna elke werkgever in Nederland wil dat je de Nederlandse taal goed beheerst en diploma’s hebt. Dat is wel een belemmering. Gelukkig gaf Capulus mij een kans. Daar ben ik ze enorm dankbaar voor. Samen gaan we hier een mooi bedrijf van maken. We lunchen hier bij Capulus elke dag samen en dan probeer ik ook Nederlands te praten. Ze helpen me hartstikke goed. We zijn net familie van elkaar”.

Tips/advies

Ghassan: “Zorg ervoor dat je goed de Nederlandse taal leert. Dit is echt belangrijk in een baan”.
Jim: “Werkgevers moeten zich wel realiseren dat het veel tijd kost om cliënten met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden. Maar wij zijn heel blij met Ghassan en zijn blij dat wij op deze manier een steentje bij kunnen dragen om iemand te kunnen helpen. En wij leren ook weer van Ghassan. Zo kan ik u vertellen dat ik inmiddels gek ben op Makdous. Een vegetarisch Arabisch recept met aubergines”. 😊

 

Ghassan en Jim
Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening

sluiten