Medewerker Groenvoorziening 2

Niels ging van een burn-out naar uitbreiding van zijn takenpakket

Niels, 29 jaar uit Andijk is sinds januari van dit jaar een trotse medewerker van het bedrijf WiseQ in Grootebroek. Hier heeft hij een lange weg voor moeten afleggen. Een verhaal dat we graag met u delen.

Niels heeft ADD, hierdoor kan hij niet goed tegen prikkels en heeft hij moeite met een hoge werkdruk. Dit resulteerde helaas in een burn-out. Vanwege zijn ADD heeft hij een Indicatie banenafspraak. Die indicatie krijg je als het door ziekte of handicap niet lukt het minimum(jeugd)loon te verdienen.

Naar de matchmakers

Niels kwam bij WerkSaam terecht toen zijn WW uitkering bij het UWV afliep. Coach Renate Laan begeleidde hem. Toen Niels er weer klaar voor was om te gaan werken, heeft hij een gesprek gehad met de matchmakers van WerkSaam. Niels gaf aan dat hij graag een rustige kantoorbaan wilde, maar dat hij open stond voor een baan in de ICT. Hij had alleen nog geen ervaring op dat gebied.

Er kwam bij de matchmakers een leuke vacature binnen van het bedrijf WiseQ. Geen ICT baan, maar de functie had wel een paar overeenkomsten met ICT. WiseQ zocht een customer support medewerker. Niels had aangegeven in het gesprek met de matchmakers dat hij graag mensen wil helpen. Dit was onderdeel van de vacature. Ook heeft het bedrijf een webshop die bijgehouden moet worden. Toch ook een klein stukje ICT!

De matchmakers hebben Niels in contact gebracht met Thijs Barsingerhorn, adviseur bij het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord. Thijs nam Niels mee naar WiseQ voor een sollicitatiegesprek. Dit ging erg goed en er was een goede klik tussen de werkgever en Niels.

Niels heeft het enorm naar zijn zin bij WiseQ. Hij heeft zelfs takenuitbreiding gekregen en hij pakt dingen zelf op. Er is ruimte voor veel eigen initiatief. Niels zou ook begeleiding krijgen van een jobcoach, maar dat bleek niet eens nodig. Kortom, dit noemen we een echte goede match. 

Tip van Niels voor andere werkzoekenden

“Wees gewoon brutaal. Geef aan wat je uitdagingen zijn, wat je graag wilt en wat je leuk vindt. Pak aan wat je aangeboden wordt. Je weet nooit wat het je gaat brengen”.

WerkSaam wenst Niels nog een hele leuke en lange carrière toe bij WiseQ!

 

Foto Niels en collega aan het werk op computer

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.