Gezin Bank lol

Tom zet zich voor 200% in

Tom Langbroek (57 jaar) uit Hauwert ontving een uitkering vanuit WerkSaam tot hij werd geïntroduceerd bij de matchmakers van WerkSaam.

Tom werd gecoacht door arbeidscoach Stuart Bell bij WerkSaam. Tom heeft een hele lange weg afgelegd met zijn coach Stuart voordat hij er klaar voor was om te gaan werken.  Toen dat zover was, en dat heeft echt wel een tijd geduurd, heeft Stuart met Tom besproken wat hij zou willen. Tom: “Stuart wilde echt weten waar mijn interesse lag en was oprecht geïnteresseerd in wat ik wilde”. Stuart heeft Tom daarna bij de matchmakers van WerkSaam geïntroduceerd.

 

De matchmakers bemiddelen cliënten naar werk. Zij voeren gesprekken met de cliënt over werkervaring, maar vooral over wat de cliënt graag zou willen doen, wat hij of zij kan en wat hij of zij leuk vindt. De matchmakers bekijken aan welke werkgevers zij de cliënt kunnen voorstellen. Zij hebben korte lijntjes met werkgevers en zo proberen zij te zorgen voor duurzame uitstroom uit de uitkering. Tom gaf aan dat hij heel graag vrachtwagenchauffeur wilde worden, maar had hier geen papieren voor. De matchmakers hebben hierover een gesprek gehad met Tom en hebben Tom besproken bij collega’s die in het WerkgeversServicepunt zitten. Zij hebben er samen voor gezorgd dat Tom zijn vrachtwagenrijbewijs kon halen en dat hij een baan kon krijgen!

 

Tom: “Het was niet makkelijk hoor. Het was flink leren en ik heb zelfs 5x examen moeten doen. Maar ik geef niet op en uiteindelijk is het gelukt. Als ik vragen had, kon ik altijd wel bij iemand van WerkSaam of de adviseurs van het WerkgeversServicepunt terecht”.

 

Tom werkt inmiddels met heel veel plezier bij Simon Loos en hoopt hier nog heel wat jaren te kunnen werken. Hij wil cliënten van WerkSaam het volgende meegeven: “Als je echt wilt, dan is er altijd wel werk genoeg. Je moet je altijd voor meer dan 200% inzetten en je moet ook zelf initiatief tonen”.

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.