Man Met Hond

Van interesse in computers tot een baan in de ICT

Van jongs af heeft aan had Pim de Vries al iets met computers. Inmiddels is hij 21 jaar en werkt hij bij een bedrijf aan softwarerobotisering. Wat dat precies inhoudt, deelt hij graag met anderen. Ook vertelt hij over de weg naar deze mooie baan in de ICT, die niet altijd even vlekkeloos voor hem verliep.

Kun je wat meer over je baan vertellen?

Vanuit ITvitea werd Pim tijdens zijn opleiding gedetacheerd bij een bedrijf in de dienstverlening. En Pim is beloond, want het bedrijf heeft hem per 1 januari 2022 in dienst genomen! Hij werkt bij het bedrijf aan softwarerobotisering. ‘Voorheen moest een collega dagelijks, inclusief het weekend, om 12 uur ’s nachts een Dashboard handmatig uit het systeem downloaden. Vanuit mijn team is er een robot ontwikkeld die van het Dashboard automatisch een back-up maakt en de volgende ochtend voor de collega klaarzet. Dit is een tijdelijke en snelle oplossing totdat een aanpassing aan het systeem is doorgevoerd waardoor je een dagelijkse download standaard kan instellen. Dan kunnen we de robot weer stopzetten’.

Wist je altijd al wat je wilde worden?

Via een omweg kwam hij bij een ICT-project in Heiloo, I-ConnecT. Pim zag hier een boek staan ‘Programmeren voor dummies’, en was meteen geïnteresseerd. Inmiddels was Isabel de Vries van 1.Hoorn in beeld, zij kwam met het opleidingstraject ITvitea uit Amersfoort, welke ook gespecialiseerd zijn in mensen met autisme en hoogbegaafdheid. Echter is dit een particuliere opleiding en hierdoor erg kostbaar.Van jongs af aan had hij al iets met computers. Helaas ging zijn schoolloopbaan niet vlekkeloos. Pim heeft PDD-NOS, een vorm van autisme. Vroeger zat hij vaak hele dagen achter de computer en kwam nauwelijks buiten. Totdat zijn kleine broertje een keer tegen hem zei: ‘Ga iets doen!’

Wat voor opleiding heb je hiervoor gedaan en hoe heeft WerkSaam jou hierbij ondersteund?

Toen Pim 18 werd, was hij zoals hij aangeeft ‘technisch werkloos’, dus klopte bij WerkSaam aan. Kitty Tijhuis werd zijn coach. Er is toen vanuit WerkSaam een constructie bedacht waarbij meerdere partijen de ITvitea-opleiding gingen financieren.

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening

sluiten