Verpakken 4

Van uitkering naar eigen onderneming

Quincy, 23 jaar uit Hoorn is al 9 jaar bezig met haar hobby fotograferen. Tot januari vorig jaar. Toen besloot ze het roer om te gooien en hier haar werk van te maken.

Quincy fotografeert voornamelijk paarden en honden. Ze schafte een nieuwe camera met verschillende lenzen aan en is begonnen met het maken van een portfolio. Sinds januari 2021 heeft Quincy haar eigen bedrijf.

Grote stap

Dit was best een stap voor Quincy. Ze heeft een angststoornis en PTSS (posttraumatische stressstoornis) opgelopen door een ongeluk
van ruim 4,5 jaar geleden. Ze is constant vermoeid en heeft veel hoofdpijn. Ze zat 2 jaar thuis en werkte aan haar herstel. Ze had elke dag therapie en was veel bij haar paard. Ze staat nog steeds onder behandeling voor de angststoornis en PTSS, maar met goede begeleiding van haar begeleider en van WerkSaam kan ze nu toch haar eigen onderneming starten.

Doe wat je leuk vindt.

Quincy: “In januari 2020 besloot ik te gaan doen wat ik echt leuk vind. Dat zijn paarden en fotografie. Ik ben het langzaam op gaan pakken en
heb veel gratis fotoshoots gedaan om te kijken of ik het lichamelijk en geestelijk aankon. Ik heb veel geïnvesteerd in online cursussen om
steeds beter te worden en dat heeft zeker geholpen. Ik vond het onwijs spannend, maar ik ben onwijs trots op mezelf dat ik dit wel heb gedaan”. Ook geeft Quincy aan dat ze een stuk zelfverzekerder is geworden omdat het haar gelukt is om ondernemer te worden naast haar uitkering.

Ze wil het komende jaar parttime gaan fotograferen en daarnaast wil ze online en privé workshops aanbieden. Ze hoopt straks ook mensen en kinderen te gaan fotograferen, maar haar focus is echt gericht op paarden en honden. “Uiteindelijk hoop ik straks de overstap te kunnen maken naar fulltime fotograferen zodat ik geen uitkering meer nodig heb.”

Advies van Quincy

“Volg je hart , doe waar jij gelukkig en blij van wordt. Dit moet wel realistisch blijven, maar als het lukt, dan kun je zeker trots op jezelf zijn. Net als ik”!

Website

Meer informatie over het bedrijf van Quincy kun je vinden op haar website.

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening

sluiten