Catering Broodje Smeren 3

Van Waalhandjes naar technisch medewerker buitendienst

Passend werk vinden is soms lastig, dat weet Joey als geen ander. Na wat mislukte sollicitaties, startte hij met de groepsgewijze begeleiding (bemiddelingsgroep) binnen WerkSaam. Ook bracht coach Jackie Leppers hem in contact met jongerencoach Appie. En dat was precies wat Joey nodig had. Inmiddels is hij aan de slag bij retailbouwer Stamhuis.

Op maandagen ging Joey naar de bemiddelingsgroep. Hier kreeg hij ondersteuning bij het solliciteren. “Ik vond het fijn om begeleid te worden. Eerder had ik niet veel geluk met sollicitaties, maar nu werd er over mijn schouder meegekeken. Dat heeft me wel geholpen.’’

Waalhandjes

Op de andere dagen ging Joey aan de slag als klusjesman bij de Waalhandjes met jongerencoach Appie. “Met Appie heb ik me 13 weken kunnen oriënteren. Ik deed verschillende werkzaamheden. Van schilderwerk tot een tuintje opknappen en nieuwe plafondplaten plaatsen. Er was veel afwisseling en dat vond ik leuk. Daarbij heb ik een ritme op kunnen bouwen.”

Behalve dat ritme, heeft hij hier ook ervaring op kunnen doen. En kreeg hij voldoende ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Samen met de ondersteuning bij het solliciteren is het Joey nu dan ook gelukt een baan te vinden. Hij is nu technisch medewerker buitendienst bij Stamhuis. Dit bedrijf is voornamelijk gespecialiseerd in het verbouwen van winkels van Albert Heijn, BP, Gall&Gall en Etos.

Joey adviseert anderen om ondersteuning te vragen bij het vinden van een baan. “En mocht er ruimte zijn bij jongerencoach Appie dan is dat zeker een aanrader. Want als je echt wilt, is er genoeg werk te vinden.”

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.