Gezin Bank lol

Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding

Sinds 1 augustus 2019 geldt een landelijk verbod op het dragen van gezichtsbedekkende kleding. In overheidsgebouwen, onderwijsinstellingen, zorginstellingen en het openbaar vervoer mag geen kleding gedragen worden die het gezicht onherkenbaar maakt. Ook in het pand van WerkSaam is het verboden om gezichtsbedekkende kleding te dragen.

Wat is gezichtsbedekkende kleding?

Gezichtsbedekkende kleding is kleding die het gezicht onherkenbaar maakt. Bijvoorbeeld een bivakmuts, boerka, nikab, integraalhelm of een masker. Een hoofddoek, geschminkt gezicht en een pet vallen niet onder het verbod.

Handhaving van het verbod

Medewerkers van WerkSaam kunnen bezoekers aanspreken en wijzen op het verbod. In het uiterste geval kan de bezoeker gevraagd worden het pand te verlaten. Als hij of zij dit niet doet, kan de politie gebeld worden.

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening

Onderhoud Mijn WerkSaam/iParticipatie

sluiten

Door onderhoud kunt u vanaf donderdag 23 maart 17.00 uur geen gebruik maken van Mijn WerkSaam (iPa). Ook medewerkers kunnen geen gebruik maken van het uitkeringssysteem. Zij kunnen deze periode onder meer niet voor u nagaan of uw aanvraag ontvangen is, uw inkomstenverklaring verwerkt is of hoeveel uitkering u gaat ontvangen. Het onderhoud duurt tot maandag 27 maart 9.00 uur.