Moeder Met Kinderen 2

Column Marjolijn Dölle: De beste?

Een bus vol WerkSaam-collega’s reed op 22 november naar de Koninklijke Schouwburg in Den Haag voor de finale ‘Beste Overheidsorganisatie 2022’. Iedereen had er zin in!

Als we zouden winnen, zou ik samen met onze bestuursvoorzitter en met onze eigen Paul de Leeuw het podium betreden. Daarom zaten wij als WerkSaam-finalisten op de voorste rij. Naast Paul zat minister Hanke Bruins Slot. “En wat doet u, meneer?” vroeg ze aan Paul. “Ik werk bij WerkSaam op de afdeling Verpakken,” vertelde Paul. “Ik verpak producten, en soms doe ik andere dingen. En het is heel leuk werk. WerkSaam is een heel mooi bedrijf, ook voor mensen met een beperking.”

De minister stelde vervolgens nog een paar vragen en Paul legde haarfijn uit hoe belangrijk werken voor hem is. En hoe gelukkig hem dat maakt. “Weet je met wie je net gesproken hebt, Paul?” vroeg ik naderhand. Nee, dat wist hij niet. “Met de minister van Binnenlandse Zaken”. “Echt waar?” reageerde Paul en hij sloeg zijn handen voor zijn mond. “Dan is het goed dat ik haar verteld heb dat werk voor mij zo belangrijk is.”

Het programma begon en de spanning liep verder op. Groot was de ontlading dan ook toen WerkSaam als winnaar werd uitgeroepen. Wat een vreugde! Toen ik de microfoon aangereikt kreeg voor een dankwoord, riep Paul dat híj iets wilde zeggen. Ik gaf hem de microfoon. Vol overgave juichte hij: “Natuurlijk heeft WerkSaam gewonnen, want als je zorgt dat iedereen net als ik mee kan doen, dan ben je ook de beste!” Hij kreeg daarop een daverend applaus.

Marjolijn_Dölle_Paul_de_Leeuw_podium

Alle Pauls en al die andere collega’s zijn de beste ambassadeurs om te vertellen wat de waarde van werk is. Dat is geen beperking, maar een megatalent! Dankjewel Paul, dankjewel alle WerkSaam-collega’s: jullie hebben laten zien hoe belangrijk een baan is… en daarom zijn jullie de beste!

Laten we ook in 2023 al onze megatalenten het woord geven. Want zij kunnen als geen ander uitdragen wat de waarde van werk is. Fijne feestdagen en een heel waardevol 2023 gewenst!

Deze column is gepubliceerd op verzoek en op de website van Cedris, landelijke vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt.

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening