Medewerker Groenvoorziening

Doeners WerkSaam en band Skotwal maken nieuwe clip van song ’Te Werk’

De doeners van WerkSaam en de leden van de band Skotwal hebben het nummer ‘Te Werk’ opnieuw opgenomen. Alles is vastgelegd in een verse videoclip.

Noordhollands Dagblad, Martin Menger
Hoorn - 23 november 2021 

Iedereen hoort erbij en moet ook een kans hebben op werk. Met dat idee werd vanuit WerkSaam - waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden begeleid naar werk - contact gezocht met de bandleden van Skotwal. Want zij brachten ooit het nummer ‘Te Werk’ uit, dat samen met de leden van het Broeker Mannenkoor De Lofstem werd opgenomen.

,,Wij vinden dat dit nummer ook over WerkSaam gaat”, vertelt Marjolijn Dölle. ,,De strekking is dat iedereen baat heeft bij werk, zodat je er ook echt bij hoort.” Aanleiding is het feit dat de organisatie WerkSaam van de partij is tijdens het ‘Grootste Werkfestival’, dat in de Hoornse schouwburg werd gehouden. Daarbij nemen de deelnemers de huidige krapte op de regionale arbeidsmarkt onder de loep. De plek voor de lancering van de nieuwe clip, aldus WerkSaam.

De mannen van de Broek op Langedijkse band Skotwal hapten toe, zodat nog niet zo lang geleden personeelsleden van WerkSaam aan het Dampten meemaakten hoe zij figurant werden in een videoclip. Skotwal speelt Amerikaanse rock, doordrenkt met een stevig West-Fries sausje.

,,De lol spatte er van af”, aldus Dölle: ,,Het was voor iedereen een bijzondere ervaring.” Verreweg het grootste deel van al dat acteerwerk gebeurde uit voorzorg tegen eventuele besmettingen in de buitenlucht.

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening

sluiten