Catering Broodje Smeren 3

Hoorn gunt schoonmaakwerk gemeentepanden aan WerkSaam Westfriesland

Het dagelijks en periodiek schoonmaakwerk van de gemeentelijke panden van de gemeente Hoorn wordt ook de komende zes jaar hoogstwaarschijnlijk gedaan door medewerkers van WerkSaam Westfriesland.

WerkSaam voert de schoonmaakwerkzaamheden nu al voor Hoorn uit. ,,De huidige overeenkomst liep af op 31 oktober 2022 en daarom is het nodig om een nieuwe overeenkomst af te sluiten’’, legt Lisa Beerepoot van de gemeente uit. ,,De gemeenteraad heeft bepaald dat bepaalde opdrachten zoals schoonmaakwerkzaamheden vanwege de positie van WerkSaam rechtstreeks gegeven mogen worden. Omdat we het als gemeente onze verantwoordelijkheid vinden om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen.’’

Het enige voorbehoud dat hierbij nog geldt is dat tegen deze gunning bezwaar kan worden gemaakt tot en met 6 december. Met de opdracht is een bedrag van ruim 3,2 miljoen euro gemoeid. Hiervoor gaan medewerkers van WerkSaam aan de slag in uiteenlopende panden van de gemeente Hoorn. Hieronder vallen onder meer gymzalen, brede scholen, het stadhuis, rayonposten van de buitendienst, de bouwkeet van de gemeente in de Bangert en Oosterpolder, kinderboerderijen, begraafplaatsen, het Westfries Museum, het Westfries Archief en de Statenpoort.

WerkSaam zorgt ervoor dat mensen met een arbeidsbeperking en mensen die aan de zijlijn staan met bijvoorbeeld een bijstandsuitkering, weer aan de slag komen. Dat geldt ook voor de mensen die dit schoonmaakwerk in Hoorn doen. Deze opdracht betekent werk voor dertig medewerkers. „Wij zijn ervoor om deze mensen aan werk te helpen”, zegt Daphne Siebenlist van WerkSaam. „Dat kunnen wij alleen doen als opdrachtgevers ons dit werk gunnen.’’ Ook de gemeentehuizen van Medemblik, Opmeer, Koggenland en Drechterland maakt WerkSaam schoon.

 

Bron: Noordhollands Dagblad, 26 november 2022

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening