Terug uit het buitenland

20-6-2024

Binnenkort ga je misschien op reis naar het buitenland. Dat is een mooi vooruitzicht. In onze vorige nieuwsbrief hebben wij je verteld wat je moet doen als je vertrekt.

Melden bij de balie

Maar dan is de reis helaas weer voorbij. Wij vragen je om je binnen 3 werkdagen terug te melden uit het buitenland. Je doet dit persoonlijk bij de balie van WerkSaam. Neem je paspoort met stempels, tickets, vouchers of betalingsbewijs van je reis mee. Je vult bij de balie een formulier in. En geeft hierop antwoord op een aantal vragen over je reis. Een van de vragen is hoe je de reis betaald hebt.

Waarom vragen we dit

Als je vlieg-, boot- of treintickets cadeau hebt gekregen dan heeft dat geen gevolgen voor je recht op uitkering. Tickets zijn geen inkomsten voor de bijstand. Je kunt er geen kosten als huur of boodschappen mee betalen. Kosten waarvoor de bijstand bedoeld is. Een ticket kan alleen worden gebruikt voor de reis. Dit geldt ook voor de situatie dat iemand bijvoorbeeld het hotel rechtstreeks voor je betaalt.

Dit is anders wanneer je contant geld ontvangt of geld op jouw rekening gestort krijgt om daarmee de tickets te betalen. Dan is dat geld vrij te besteden. Je zou hiermee ook kosten als huur of boodschappen kunnen betalen. In dit geval gelden de regels van ons giftenbeleid. Blijven de door jou ontvangen giften bij elkaar opgeteld beneden de grens van € 1.200,- per kalenderjaar? Dan heeft dat geen gevolgen voor je uitkering. Alles boven dit bedrag korten wij op je uitkering.

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.