Medewerker Groenvoorziening 3

Wilt u een eigen onderneming starten?

Bent u cliënt van WerkSaam Westfriesland en heeft u interesse in het starten van een eigen onderneming? Dan is de Pre-startersregeling misschien iets voor u.

Met de Pre-startersregeling wordt u door het Startersloket of door Startwijzer 'klaargestoomd' voor het ondernemerschap. Na dit traject kunt u zelfstandig starten met een onderneming of een BBZ aanvraag doen.

Duur van de Pre-startersregeling

De duur van het traject is 4 tot 6 maanden. Als blijkt dat u geen eigen onderneming kunt of wilt starten, dan is werken in loondienst het alternatief.

Aanvraag BBZ of start onderneming

Na het doorlopen van het traject bent u in staat om een BBZ aanvraag te kunnen doen. Het is ook mogelijk om direct zelfstandig een eigen onderneming te starten.

Hoe werkt het?

  • Komt u in aanmerking? Uw coach kan onderzoeken of u voldoet aan de voorwaarden om gebruik te maken van de Pre-startersregeling. Bent u fulltime beschikbaar? Beheerst u de Nederlandse of Engelse taal? Bent u digivaardig en gemotiveerd en heeft u een realistisch plan?
  • Uw coach kan u aanmelden voor de Pre-startersregeling. Jullie vullen samen een aanmeldingsformulier in, inclusief motivatie en CV.
  • U krijgt een interview (telefonisch gesprek) met de coach van de Pre-startersregeling. Zij beoordeelt of u kunt starten met het Pre-starterstraject.
  • Als uw verzoek wordt goed gekeurd, wordt u aangemeld bij het Startersloket of Startwijzer. Uw nieuwe pre-starters coach neemt contact met u op om het traject te bespreken.
  • U heeft een intake/introductiedag.
  • U start met het traject.
Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening

sluiten