Gezin Tafel Eten

Inkomsten doorgeven

Het is heel belangrijk dat u al uw inkomsten aan ons doorgeeft. Hiermee voorkomt u dat u teveel uitkering ontvangt die u moet terugbetalen. U voorkomt dan ook een mogelijke boete. Zijn het nieuwe inkomsten die u nog niet eerder aan ons heeft gemeld? Dan moet u dit eerst melden via een mutatieformulier. Kijk bij wijzigingen doorgeven hoe dit werkt. 

U geeft uw inkomsten maandelijks aan ons door via de (digitale) inkomstenverklaring. Klik op de knop hieronder om direct uw inkomsten door te geven, u wordt dan doorgestuurd naar de applicatie iParticipatie.

Geef uw inkomsten door zodra al uw gegevens compleet zijn. Dus bijvoorbeeld nadat u uw loonstrook van uw werkgever heeft ontvangen. Stuur de loonstrook (of andere bewijsstukken) ook altijd mee met de inkomstenverklaring. Alleen een complete inkomstenverklaring met bewijsstukken kunnen wij verwerken. Na ontvangst van uw inkomstenverklaring, verwerken wij deze zo snel mogelijk en betalen wij uw uitkering binnen 5 werkdagen aan u uit.

Voorbeeld:

Meneer Nieuwboer werkt in september 10 uur per week. Zijn werkgever stuurt zijn loonstrook op 5 oktober. Meneer Nieuwboer kan daarom zijn inkomsten op 5 oktober doorgeven en ontvangt zijn uitkering op zijn laatst 5 dagen later.

Als u aan het werk gaat of andere inkomsten krijgt dan moet u de inkomsten aan ons doorgeven. Zijn het nieuwe inkomsten die u nog niet eerder aan ons heeft gemeld? Dan moet u dit eerst melden via een mutatieformulier. Kijk bij wijzigingen doorgeven hoe dit werkt.

Ja, u moet de inkomstenverklaring dan toch invullen en u geeft dan aan dat u voor deze maand geen inkomsten heeft.

De verplichting om de inkomstenverklaring in te vullen vervalt pas als u heeft aangegeven dat u bent gestopt met werken. Als u niet heeft aangegeven dat u bent gestopt met werken en u vult geen inkomstenverklaring in, dan ontvangt u geen uitkering. Als u na 2 maanden nog geen inkomstenverklaring heeft ingevuld, gaan we onderzoeken of u uw uitkering nog wel nodig heeft.

Indien u stopt met werken kunt u dit aangeven op de inkomstenverklaring. Daarna vervalt de verplichting om inkomsten door te geven totdat u weer aan het werk gaat. Indien u weer gaat werken geeft u dat door, door het mutatieformulier in te vullen. Kijk bij wijzigingen doorgeven hoe dit werkt.

Als u op de link naar iParticipatie klikt, en u bent ingelogd via uw DigiD, dan komt u op een beginpagina. Klik op het 'plusje' om het invullen van een formulier te starten en/of selecteer 'inkomstenverklaring’ en klik onderaan op 'Ok'. 

iPatricipatie plusknop

iPatricipatie inkomstenverklaring-knop

Voor vragen of hulp kunt u contact met ons opnemen of kom langs bij het werksaam café.

Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening