Gezin bank boekje lezen

Uitstroompremie

WerkSaam wil cliënten die langer dan 2 jaar een uitkering hebben belonen als ze gaan werken. Dat doen wij met een uitstroompremie. Dit is een bonus die u bovenop uw uitkering krijgt.

U komt in aanmerking voor een uitstroompremie als u:

  • 27 jaar of ouder bent

  • 24 maanden of langer een uitkering van ons ontvangt, en

  • 16 uur per week (of meer) gaat werken of
  • minder dan 16 uur per week gaat werken, maar hierdoor niet langer een uitkering van ons nodig heeft (bijvoorbeeld omdat u al werkt of ook andere inkomsten heeft)

(de periode van 24 maanden geldt niet voor vluchtelingen omdat zij vaak al een lange tijd in een asielzoekerscentrum hebben gewoond en het voor deze groep over het algemeen erg lastig is om een baan te vinden)

U krijgt € 250,- direct als u aan het werk gaat.
Lukt het u om 6 maanden aan het werk te blijven én heeft u nog steeds geen uitkering nodig? Dan krijgt u ook nog een premie van:

  • € 500,- als u 27 jaar of ouder bent;
  • € 750,- als u een indicatie banenafspraak heeft of 50 jaar of ouder of een vluchteling bent.

Nee, u hoeft de premie niet zelf aan te vragen. Wij zorgen ervoor dat u het 1e bedrag (direct nadat u aan het werk bent gegaan) en het 2e bedrag (na 6 maanden) zo snel mogelijk van ons ontvangt.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de uitstroompremie en of u daarvoor in aanmerking komt? Neem dan contact op met uw coach of bekijk de beleidsregel.

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.