Catering Broodje Smeren 2

Nieuws cliëntenraad december 2020

Op maandag 30 november hadden wij van de Cliëntenraad weer een digitale vergadering.

Daarin keken we terug op een bijzonder jaar (vanwege de corona ging alles anders) en bespraken onder andere een concept beleidsevaluatie van WerkSaam, de aanpassing van een beleidsregel en ons communicatieplan. U gaat in het komende jaar méér van ons horen!

Die beleidsevaluatie van de afgelopen jaren, daar waren leden van de Cliëntenraad positief-kritisch over. Wel vroegen ze aandacht voor de meest recente opvattingen over de participatiewet en bijstand: dat nu óók in de landelijke politiek het idee leeft dat de wet minder streng moet zijn, en er méér aandacht moet zijn voor de mensen in kwetsbare posities. Zonder ze af te schrijven, uiteraard (de “zorgcliënten”).

Behalve over beleidszaken mee praten doen we ook andere dingen. Zo hielpen enkele leden van de Cliëntenraad in de week van 30 november t/m 4 december de mensen met het invullen van een tevredenheidsonderzoek over het werken bij WerkSaam. Altijd goed om de mensen te spreken, over wat ze bezig houdt.

Verder hoorden we nog dat WerkSaam Westfriesland een “businessaward”, een prijs als beste bedrijf, heeft gewonnen. Fijn om te horen. Gefeliciteerd, WerkSaam!

Mondkapjes

We zien tegenwoordig steeds meer mensen met mondkapjes lopen. Ze werden verplicht in winkels en op de werkplek (ook binnen bij WerkSaam). Ondertussen maken de mensen in het naaiatelier van WerkSaam ook mondkapjes. Dat bracht cliëntenraadslid Zaihira op een idee: een mondkapje met het logo van de cliëntenraad. Ze vertelt: “(…) Op het naaiatelier van WerkSaam naaien we mondkapjes zowel voor WerkSaam zelf als voor een opdrachtgever: M2 Printing te Enkhuizen. Deze opdrachtgever levert bedrukte mondkapjes van diverse bedrijven in Westfriesland. De collega's van het naaiatelier naaien de aangeleverde hoeveelheid van de mondkapjes in elkaar en werken ze netjes af om ze weer retour te sturen aan het bedrijf M2. In overleg met onze voorzitter Elly Deutekom hebben we mondkapjes met ons mooie logo van de cliëntenraad besteld bij M2 Printing en met een aantal collega’s de mondkapjes genaaid. Samen met een mooi gedicht van Corina  over corona werd het mondkapje verpakt en door de postdienst (Businesspost) van WerkSaam bezorgd aan de leden van de cliëntenraad.”  Goed bezig Zaihira!

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.