Gezin bank boekje lezen

Nieuws cliëntenraad maart 2023

De Cliëntenraad vergaderde op maandag 27 februari, en we bespraken allerlei onderwerpen. Eerst werden we bijgepraat over inburgering, want WerkSaam voert die uit voor de Westfriese gemeenten (alleen Hoorn doet dat zelf), met een projectteam. Medewerker Dayana vertelde ons over het streven naar een goed traject voor elke inburgeraar, en dan vooral hoe hij of zij het beste ‘van papier naar de praktijk’ wordt begeleid.

Beschut werk

Mensen met een arbeidsbeperking hebben vaak aangepast werk nodig, of kunnen beter eerst werkervaring opdoen. Dit gebeurt in ‘Beschut werk’ en deze mensen worden bij WerkSaam begeleid door jobcoaches, die ook wel ‘Beschut werk coach’ genoemd worden. De laatste tijd zijn er veel mensen die werken in Beschut werk, en dat levert extra werkdruk op voor de coaches. Daarom gaan bijvoorbeeld de werkbegeleiders óók meer aan de persoonlijke begeleiding doen. Zowel de coaches als de werkbegeleiders worden daarvoor bijgeschoold. De Cliëntenraad vindt dit een goede ontwikkeling.

Zelfstandig ondernemen

Beleidsmedewerker René praatte ons bij over een beleidsregel en verordening. Daardoor wordt het mogelijk voor mensen met een bijstandsuitkering een heel klein beetje bij te verdienen als zelfstandige. Behalve dat iemand dan zelf extra inkomsten krijgt, geeft het bovendien extra zingeving in het leven. WerkSaam zal hier zelf extra voorlichting over geven. Maar de Cliëntenraad keurt deze beleidsregel goed.

 

© Werkgroep Communicatie, Cliëntenraad WerkSaam. 

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.
Heeft u een mening over onze website?

Wij horen graag van u zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren.

Geef uw mening