Moeder Met Kinderen 2

Nieuws Cliëntenraad mei 2022

Op 2 mei hadden we bij de Cliëntenraad van WerkSaam weer een goede vergadering. Er waren twee nieuwe aspirant leden (andere nieuwe leden zijn nog steeds welkom, vooral mensen die zelf een bijstandsuitkering hebben, uit bijvoorbeeld Enkhuizen of Hoorn) en we werden over meerdere onderwerpen bijgepraat.

 

Zo kwam Dayana Declerq, coördinator van het nieuwe inburgeringsteam, ons vertellen wat de nieuwe Wet Inburgering betekent voor de uitvoering bij WerkSaam. De gemeenten in de regio – behalve Hoorn – laten namelijk WerkSaam die inburgering uitvoeren. Zodat taalles, uitkering en eventuele andere problemen (zoals schulden, of werk zoeken) door één team geregeld kunnen worden.

 

Beleidsplan

En dan is er vorig jaar veel gepraat en vergaderd over een nieuw beleidsplan voor WerkSaam. Maar hoe ga je zo’n beleidsplan uitvoeren? Dat vroegen de gemeenteraden ook aan de mensen bij WerkSaam, dus is er – moeilijk woord! – een ‘Implementatieplan’ gemaakt, met een tijdschema. Dus als er in het beleidsplan staat: “WerkSaam wil iedereen voor wie dat mogelijk is een Work First traject aanbieden”, dan staat er in het Implementatieplan dat dit het derde kwartaal van 2022 in moet gaan. Wel hebben wij als Cliëntenraad gevraagd of er nog een medewerker is die ons méér kan vertellen over de nieuwe ‘Arbeidsmarktladder’, die WerkSaam gaat gebruiken…

 

Contact

Tenslotte willen de leden van de Cliëntenraad graag in contact komen met onze achterban. Door heel West-Friesland wonen mensen met een bijstandsuitkering. Hoe ervaren zij deze uitkering en het moeilijke rondkomen van het weinige geld? Hoe is het contact met WerkSaam? En hoe ervaren zij de vooroordelen vanuit de maatschappij? De inloopavond die wij organiseerden in het gebouw van WerkSaam zelf werd helaas slecht bezocht, maar dat kan aan de plek en het tijdstip liggen.

Daarom willen we naar u toe komen! Daarover ontvangt u later meer informatie, maar we denken erover om een inloopavond te houden in Wijkcentrum Kersenboogerd te Hoorn (en later een bijeenkomst in Enkhuizen). Bovendien kunnen we ons dan laten bijpraten over het Stand By Project in Hoorn.                

 

© Werkroep Communicatie, Cliëntenraad WerkSaam.

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.