Man Met Hond 3

Clean2Amsterdam heeft boodschap voor Bouwend Nederland: gebruik méér afval!

Clean2Anywhere vaart met twee 17e eeuwse werkboten, volledig gebouwd uit afvalplastic, op handelsmissie naar Amsterdam. Aan boord een lading van betekenis voor Bouwend Nederland. Maar of de bootjes dit halen of dat we met vracht en al vergaan… weten we niet!

Clean2Amsterdam 2021 is de tweede handelsmissie naar Amsterdam van Stichting Clean2Anywhere. Dit jaar varen we niet met één, maar met twee 17e eeuwse werkboten gemaakt uit afvalplastic: de Lankhorst en de Schelphoek. Op het Houten Hoofd van Hoorn laden we op woensdag 25 om 10.00 uur een vracht met betekenis: producten die passen binnen de nieuwe circulaire economie. We verschepen dit jaar een ongemakkelijk grote vracht reclaimed hout van PontMeyer en balen textiel van kringloopbedrijf Rataplan. Waarom doen we dat in vredesnaam?

Boodschap voor Bouwend Nederland

We nemen een belangrijke boodschap mee voor de Nederlandse Bouwsector: ga dit circulaire materiaal méér gebruiken, je kan er namelijk nog zoveel moois van bouwen! De werkbootjes zijn hier het voorbeeld van. Volledig gemaakt uit afval, door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt die via WerkSaam Westfriesland bij ons werken en weer uitstromen naar werk of opleiding. Wat een waarde kun je zo creëren voor de maatschappij!

Transitie naar circulaire economie

Gelukkig zijn er bedrijven die dit ook inzien. Deze handelslieden nemen ‘hun’ duurzame lading daarom op donderdag 26 augustus om 10.00 uur in ontvangst bij de kade van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam en vertellen waaróm ze dit doen. Ter plekke laden we weer een duurzame retourvracht van Spyke Security die met ons meedoet om de transitie naar een circulaire economie en maatschappij te versnellen.

Programma

Woensdag 25-8 (kade Houten Hoofd, Oude haven Hoorn, Hoofd 2)
10:00 Speech van jongeren, toespraken bestuurslid Clean2Anywhere en directie
WerkSaam. Laden duurzame goederen in werkboten en 17
e eeuws entertainment
11:00 Vertrek uit Hoorn naar Sixhaven Amsterdam

Donderdag 26-8: (kade Scheepvaartmuseum Amsterdam, Kattenburgerplein 1, ingang via entree museum)
10:00 Ontvangst
10:30 Aankomst werkboten, reisverslag door Edwin ter Velde en lossen duurzame lading
10:50 Overdracht goederen en reactie handelslieden en in ontvangstname duurzame
retourlading van Spyke Security
12:00 Einde en terugvaart

Bron: Clean2Anywhere

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.