Cv check

Een curriculum vitae (cv) is het visitekaartje. Voordat de sollicitatiebrief wordt gelezen, kijkt men eerst naar uw cv. Het is van belang dat deze tot in de puntjes verzorgd is. Heeft u zelf al een cv, maar wilt u hem professionaliseren of heeft u moeite om een cv op te stellen?

Bij WerkSaam helpen wij u graag met uw cv. We bieden de mogelijkheid om online uw cv na te laten kijken door onze sollicitatietrainers. Upload hier uw cv. Wij kijken hem zo snel mogelijk na en passen hem aan waar nodig. Afhankelijk van de drukte duurt dit maximaal één week.

Naast deze online service is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het WerkSaam Café. Dan kijken wij daar uw cv na en krijgt u gelijk gratis 10 exemplaren mee. Bij het Werksaam Café kunt u iedere woensdagochtend tussen 9.00 - 11.00 uur en donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur terecht in Stede Broec en/of Hoorn. In het WerkSaam Café zijn altijd een arbeidscoach en een sollicitatietrainer aanwezig om u hulp te bieden bij het opstellen van uw cv.

Tips

Hieronder staan een aantal tips voor een logische opbouw van uw cv.

Personalia

Op uw cv begint u met het vermelden van uw personalia. Hier vermeldt u uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en e-mail. In sommige gevallen kunt u kiezen om ook nationaliteit, geboorteplaats en burgerlijke staat te vermelden. Heeft u een verzorgd LinkedIn profiel, dan kunt u de URL van uw profiel ook onder uw personalia plaatsen.

Foto

Met een profielfoto valt u meer op! Zorg dat de foto die u gebruikt een recente foto is. Draag geen petjes, of zonnebrillen en kijk in de camera. Als u lachend op de foto staat komt u bij de eerste indruk al sympathiek over. Probeer een goede scherpe foto te gebruiken. Een “selfie” is niet aan te raden.

Profielschets

Omdat uw cv eerder gelezen wordt dan uw sollicitatiebrief is het raadzaam om direct onder uw personalia een korte profielschets van uzelf te schrijven. Verkoop uzelf in een paar zinnen. Benoem waar u goed in bent en wat u kunt betekenen voor het bedrijf waar u solliciteert.

Arbeidsverleden

Benoem welke functies u heeft gehad en bij welke bedrijven in anti-chronologische volgorde (begin bij dat wat u als laatste heeft gedaan) Vermeld ook de periode waarbinnen u daar gewerkt heeft. Omschrijf tot slot kort wat de werkzaamheden inhielden. Heeft u grote gaten in uw cv? Lieg er niet over. Vertel het eerlijke verhaal. Belangrijk: Als u vrijwilligerswerk heeft gedaan of met behoud van uitkering heeft gewerkt is dat ook zeker de moeite waard om te vermelden.

Opleidingen

Vermeld hier alle opleidingen die u gevolgd heeft, binnen welke periode u dat gedaan heeft en bij welke onderwijsinstelling. Als u een diploma gehaald heeft voor een opleiding schrijft u dat erbij. Ook gevolgde cursussen of trainingen zijn het benoemen waard. Geef aan of u daarvoor bijvoorbeeld een certificaat of getuigschrift heeft ontvangen.

Overige vaardigheden

Onderaan uw cv kunt u nog onderwerpen benoemen waarvan u denkt dat ze belangrijk zijn. Kunt u goed met bepaalde computerprogramma’s overweg of beheerst u meerdere talen? Dat soort zaken zijn zeker de moeite waard om te benoemen.

Uploaden cv

Moet u bij uw online sollicitatie uw cv uploaden? Verstuur hem dan altijd als PDF bestand. Op die manier blijft uw opmaak intact.

curriculum vitae onder de loep